Lønn for fiasko

Det ble med lønnesirup for Norge i OL. Men den kan smake bedre enn gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HUSKER DU historien fra sist uke om den kanadiske skientusiasten som ble så begeistret for norsk sportsånd at han gav 8000 liter lønnesirup til den norske OL-troppen? Den husker i hvert fall canadierne, og da går det an å tenke på hva som er vitsen med å samle mest mulig OL-gull.

Den kanadiske begeistringen ble utløst av den nye staven som den norske langrennssjefen Bjørnar Håkensmoen holdt fram til deres skiprinsesse Sara Renner på sprintstafetten. Sara hadde brukket en av sine og var i ferd med å miste medaljemuligheten i motbakken da Håkensmoen viste sportsånd.

Det gjorde vi ikke under vår egen gullrus på Lillehammer-OL da en tilsvarende norsk skileder demonstrativt nektet å gi en finsk medaljekandidat stavhjelp.

Tror du alle gullene fra 1994 egentlig dekket over den fiaskoen?

I SÅ fall skjønner du lite av hvordan vår eksotiske vinteridrett kommuniseres rundt omkring i verden. Medaljetelling i vinter-OL er en høyst nasjonal øvelse. Den kan være tjenlig for nasjonsbygging, men funker sjelden for å skaffe seg venner verden rundt.

På samme vis som Giorgio di Centa sikret Italia en flott avslutning på deres egne leker, drar de fleste tilreisende fra det isolerte fjellområdet utenfor Torino med vissheten om at dit reiser de ikke igjen. Disse lekene har bidratt til å samle italienerne om sine idrettshelter, men ikke åpnet et nytt område for turistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer