Lønn for strevet

Med delt 59. plass og en sjekk på rundt 11000 dollar har Henrik Bjørnstad plassert seg på PGA Tourens pengeliste. Det er en begynnelse.

HONULULU (Dagbladet): - Og ikke minst en god erfaring, sier han til Dagbladet.no.

- Selv om den siste runden ikke ble i nærheten av det jeg hadde håpet (to over par 72) er jeg likevel fornøyd med det som har skjedd her på Hawaii. Men sånn går det når man ikke spiller bedre og jernslagene ikke sitter.

- På den siste runden ble alt bare halvveis.

Topp 30 var målet da Henrik Bjørnstad slo ut sammen med svenske Jesper Parnevik og amerikaneren Chris Riley klokka 21.08 i går kveld norsk tid. I den målsettingen lå det et håp om at jernslagene skulle sitte til en viss grad og at putteren skulle skape noe glede. Men isteden for å gi seg sjøl birdiesjanser hadde Henrik Bjørnstad mer enn nok med å rydde opp for par.

Fordi de to nevnte delene av spillet hans ikke satt.

- Det er helt riktig, sier han. - Og når det blir sånn er det egentlig bare mest slit. Men man kan ikke bli forbannet i omgivelser som dette - det er ingen vits i å bli sint.

- Det eneste jeg kan gjøre er å ta lærdom av denne debuten.

Etter fire hull på den siste runden var Henrik Bjørnstad der han havnet til slutt - på pluss to slag. Fra hull fem og inn ble det bare enda mer rusk. Han spilte birdie på hull fem (424 meter Par 4) og virket trygg og god fram til den store birdiemuligheten på hull 9 (464 Par 5).

Da gikk alt galt.

- Jeg ville trøkke til litt ekstra, sier Henrik om utslaget som slicet hele veien til vannet langt til høyre for fairway. Dermed ble det dropp, et vrient tredjeslag fra tjukt gress og enda dårligere skuddforhold der ballen landet i roughen 40 meter kort av greenen til venstre.

KNALLHARDT: Det er ikke utslagene det er noe i veien med - de stitter stort sett bra. Alle bilder: Morten Pedersen
KNALLHARDT: Det er ikke utslagene det er noe i veien med - de stitter stort sett bra. Alle bilder: Morten Pedersen Vis mer

- Det var som å slå i kjetting - det var håpløst, sier han.

Om fjerdeslaget som gikk rett i bunkeren.

Bogeyen på hull ni - der han har lagt igjen slag hele uken - føltes som nye tapte slag. Litt ble reparert med en birdie på hull 10. Og så skjedde det ikke noe mer scoremessig før alt gikk virkelig galt på hull 16.

Der han gikk av med en dobbelbogey.

- Surt, sier Henrik.

- Men utslaget var så dårlig (inn i palmeskogen) at jeg var nødt til å bli straffet.

Det positive var at han ikke ble sint. Han tok det pent og spilte par-birdie inn til to over par for turneringen. Og inne til lunsj så han på TV hvordan de beste senket det meste som lå foran dem.

Skal man hevde seg på PGA Touren er man nødt til å sette putter.

- Jeg er litt sliten nå, sier Henrik Bjørnstad.

- Det er godt å være ferdig. Men jeg gleder meg til neste turnering i San Diego (Buick Invitational 26-29 januar).

- Jeg regner med at det jeg har å forbedre kommer ganske raskt.

Henrik Bjørnstad er allerede på vei hjem til Orlando. Han forlot Hawaii i går kveld lokal tid. Og i Florida skal han komme i orden i sitt nye hus og trene sammen med Suzann Pettersen.

Han trenger det.

I DOKØ: Også PGA-proffer må tre av på naturens vegne.
TJUKT GRESS: Her går det galt for Henrik Bjørnstad, på det 16. hullet.
I VANNKANTEN: Driven på hull ni gikk i vannet og endte med denne droppen og ett straffeslag.