Lønn nok å få spille i TIL

Tromsøs kaptein, Roger Lange, tjente 198000 i 1999, nesten 3,9 millioner kroner mindre enn André Bergdølmo. - Avstanden opp til RBK-spillerne er helt grei. Men avstanden til mange av de andre lagene er betenkelig, mener Lange.

Han påpeker at han var fersk Tromsø-spiller med en ganske dårlig kontrakt i 1999, og at denne er betraktelig forbedret siden. Men fortsatt er det bare unntaksvis at en nordmann i Tromsø har passert halvmillionen i lønn.

Gjennomsnittslønna i Tromsø var i 1999 248768 kroner. En pengebinge bak Rosenborg, men også mange sekker bak de øvrige konkurrentene.

- Men så er også Tromsø en av de få klubbene som har en sunn økonomi, til tross for at vi har de høyeste reiseutgiftene, påpeker Lange.

En ære

Han mener at begreper som klubbfølelse, lokal forankring og solidaritet har en sterkere betydning i landets nordligste tippeligaklubb.

- Her satses det på å rekruttere lokale spillere som ser på det som en ære å spille i TIL. Det er langt på vei lønn nok, sier Lange.

- Og i forhold til inntektsnivået til folk ellers her oppe, så har vi absolutt ingen ting å klage over, sier Lange.

Dårligere

Han synes det er betenkelig at spillere i andre klubber skal tjene såpass mye mer, og likevel prestere dårligere år etter år. Spesielt når klubbenes økonomi er dårlig. Men spranget opp til Rosenborg synes han er helt ok.

- RBK har hatt imponerende prestasjoner over lang tid og en sunn økonomi. Det skulle bare mangle at ikke spillerne skulle få dette tilbake i form av lønn, mener Lange.