Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lønna halvert

Herrelandslagets spillere har siden 1. juni bare fått halv lønn fra håndballforbundet på grunn av budsjettsprekken på seks millioner kroner. Jentenes lønn er urørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for Norges Håndballforbunds (NHF) vedtak om likestilling, er det bare herrespillerne som får lønnskutt i år. Guttas lønnsmidler var opprinnelig budsjettert til to millioner kroner i 1997.

- Vi har kuttet lønnsutbetalingene deres med 300 000 kroner siden 1. juni. Det tilsvarer en halvering, opplyser NHFs assisterende generalsekretær Per Otto Furuseth.

  • NHF-lønna er differensiert utifra fartstida i landslagstrøya. Derfor ønsker ikke Furuseth å anslå hvem som taper mest.
  • Ikke bare spillerne får føling med NHFs trange økonomi om dagen. I forbundskontorene på Ullevaal er det bokstavelig talt trangt om plassen. For å redusere inntektssvikten har NHF leid ut deler av kontorarealet. Men til de ansattes trøst: De beholder lønna.

Etter det Dagbladet forstår ønsket ikke NHF å skjære i jentebudsjettet på grunn av det nært forestående VM-sluttspillet i Tyskland (2.- 14. desember).

Men Furuseth avviser at denne beslutningen er et signal om en nedprioritering av gutta:

- Alle er enige om at jentene er flaggskipet, men allerede neste høst står gutta foran en viktig VM-kvalifisering. Der satser vi for fullt igjen.

<B>MILLIONKUTT:</B> Guttas lønnsmidler var budsjettert til to millioner kroner i 1997. Nå må Geir Oustorp og Jonny Jensen nøye seg med halvparten.
Hele Norges coronakart