Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lønningsdag!

I kveld kan Trine Hattestad bli nesten 2,3 millioner kroner rikere. Den norske OL-mesteren må bli blant de tre beste i Grand Prix-finalen i Qatar for å gå til topps i sammendraget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hattestad landet med familien i Qatar natt til i går. Litt døgnvill, men fortsatt i gullhumør.

- Jeg sov en del på flyet, så det går bra, sier Hattestad til Dagbladet.

Hun prøver å ikke tenke all verden på dollarbunkene som venter. Uansett blir det god utbetaling i kveld. Hvis spydet flyter som hun håper, kan hun innkassere i underkant av 2,3 millioner norske kroner.

- Jeg får prøve å få med meg mest mulig, men uansett har dette vært en kjempesesong. De pengene jeg vinner her kommer jo som et resultat av det jeg har gjort tidligere i år.

Sammenlagtseier i Grand Prix gir 200000 dollar. Blir hun nummer to i sammendraget, får hun 100000 dollar. Stevneseier i kveld gir alene 50000 dollar.

Ny festaften

Alt ligger dermed til rette for en ny festkveld for Hattestad: Hun leder med ni poeng på Marion Jones og Gail Devers. Trine har 89 poeng - de to amerikanerne står med 80.

- Det betyr at Trine har sikret seg seieren hvis hun blir blant de tre beste. Blir hun nummer fire og de andre vinner, blir det finregning på verdensrekorder og beste poengsum. Da kommer det an på hva som skjer her nede, sier manager Håkon Särnblom.

Men ingen i Hattestad-leiren tror innerst inne at det trengs finregning i kveld. Til det har Trine vært for suveren denne sesongen.

De åtte beste spydjentene i årets Grand Prix er på plass i Qatar, men jenta som ga Trine tøffest konkurranse i Sydney - greske Mirella Maniani-Tzelili - er ikke kvalifisert.

- Jeg føler meg i fysisk god form, så det er først og fremst hodet det kommer an på. Det er klart det ble en utladning i Sydney, men jeg er optimist, sier Trine.

Luksus

Trines kastarm skal i aksjon litt før klokka åtte i kveld - norsk tid.

- Det blir en lang dag, men jeg skal slå i hjel dagen med litt kortspill og yatzy.

Den norske spyddronninga storkoser seg blant luksushoteller, glinsende limousiner og styrtrike oljesjeiker.

- Det er kjempefint her. Sjeiker og masse fine biler. Det er bare kjempebra, sier Trine og ler.

Hun kan unne seg litt luksus nå. Med seier i kveld har hun sopt med seg drøyt 6,5 millioner kroner i det som kan bli hennes siste seong.

Tilbake med barna

Qatar arrangerte sitt første internasjonale friidrettsstevne i 1997. Men de muslimske oljesjeikene som betaler gildet, tillot ikke den gang at kvinner skulle delta. Grunn: Islam forbyr i utgangspunktet kvinneidrett fordi kvinnekroppen skal være tildekket. Etter internasjonalt press måtte sjeikene bøye av.

  • I 1998 var Trine blant de første jentene som deltok i stevnet på Khalifa stadion i Doha. Men den gang var det mer enn spydkast som sto på programmet. Trine holdt også et foredrag om å kombinere morsrollen med toppidrett.

- Det stemmer det, sier Trine.

Og i går kom hun dit altså som nybakt olympisk mester - sammen med sine to sønner, Joachim (10) og Robin (4), og mannen Anders.

- Det vekker jo litt oppsikt, innrømmer Trine.

- De er glad i barn her nede. Og så er det litt spesielt med lyse barn. Det er ikke så mange av dem her nede.

Det er ikke så mange av Trine heller.

I kveld kan hun skrive et nytt - og siste (?) - kapittel i sin fantastiske idrettskarriere.

<B>LUKSUS:</B> Trine Hattestad og sønnene Joachim (10) og Robin (4) sier det er spennende med sjeiker, flotte båter og store limousiner i Qatar. Dette bildet er tatt i Sydneys havnebasseng