Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lønnskutt hjelper VIF å kutte 20 millioner

- Ryddig prosess, sier Kristofer Hæstad.

NED I LØNN: Kristofer Hæstad (t.v.) og resten av Vålerenga-spillerne har gått med på et lønsskutt. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
NED I LØNN: Kristofer Hæstad (t.v.) og resten av Vålerenga-spillerne har gått med på et lønsskutt. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

Vålerenga har hatt store økonomiske problemer etter en katastrofal sesong, men mandag kom de til enighet med spillerne om lønnskutt.

Nesten nedrykk I november skrev Dagbladet at klubben gikk mot et underskudd på rundt 20 millioner kroner i 2013, og en kilde fortalte avisen at klubben var på konkursens rand.

Vålerenga ble bare nummer 11 i Kjetil Rekdals comebacksesong som trener, og klubben var i fare for å måtte spille kvalifisering om å beholde plassen i eliteserien helt fram til siste runde.

Et av tiltakene var at spillerne måtte gå med på lønnskutt på rundt 25 prosent noe spillergruppen var negative til.

I dag melder Vålerenga i en pressemelding spillerne og klubben er enige om et lønnskutt på 12,5 prosent. På det skjærer VIF vekk seks millioner kroner.

- Vi må tilpasse oss en økonomisk virkelighet der kostnadssiden står i forhold til de inntektene vi skaper. Vi har for 2014 laget et realistisk inntektsbudsjett både på publikum og innenfor kommersielle samarbeidspartnere, sier styreleder Åge Petter Christiansen i pressmeldingen.

Totalt sparer klubben over 20 millioner kroner på tre tiltak.

I tillegg til lønnskutt går bemanningen i klubben ned fra 45 til 31 årsverk. Ytterligere 10 millioner tas fra nedskjærte aktivitetskostnader.

- Vi er enig om en avtale. Vi har ikke tatt en opptelling ennå, men jeg regner med at de fleste spillerne er enig om denne avtalen, sier Kristofer Hæstad til VG.

Midtbanespilleren sier at dialogen mellom klubb og spillere har vært god.

- Det har vært tøffe tak, men klubben har opptrådt ryddig i prosessen, sier han.

(NTB/Dagbladet)