Lønnskutt i VIF-hockey

Vålerenga Hockey har kuttet spiller- lønningene med rundt 40 prosent de tre siste åra.

Fra et lønnsbudsjett på 6,4 millioner i 2000/2001-sesongen vil VIF Hockey i inneværende sesongen utbetale rundt fire millioner i spillerlønninger.

- Det har ikke vært enkelt å få dette til, men alle har bidratt litt. Det har vært helt nødvendig. I samme periode har vi også kuttet kostnadene med hele 55 prosent på administrasjon og sportslig ledelse, sier markedssjef Jan Tore Kjær i VIF Hockey til Dagbladet.

Mye av lønnskuttene ligger i at flere dyre utlendinger er borte fra klubben, og er blitt erstattet av unge lovende - og ikke minst mye billigere - norske spillere.

Hockeylaget har lagt opp til et budsjett som skal gå en million kroner i pluss på driften denne sesongen. Men like fullt sliter de med å komme a jour med lønningene. Spillerne har foreløpig bare mottatt 80 prosent av den forrige lønna.

- Vi har et løpende likviditetsproblem fordi vi samtidig jobber med å nedbetale gammel gjeld. Men vi er inne på et veldig riktig spor. Alt er blitt billigere, sier Jan Tore Kjær.

Vålerenga tapte 4- 5 mot Frisk Asker i søndagens serieåpning, men Kjær tror likevel ikke at laget er noe svakere enn det som vant «the double» i fjor.

- Vi har som mål å vinne «the double» i år også. Tross alle kuttene er målet å være stabile på det nivået vi viste i fjor.

<B>SCORER:</B> Lasse Fredriksen gratuleres av Øystein Olsen og Kenneth Larsen.