SCORET HATTRICK: Dimitar Berbatov ble den første United-spiller på 60 år til å score hattrick mot Liverpool. Det er slike ting som sikrer evig heltestatus på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
SCORET HATTRICK: Dimitar Berbatov ble den første United-spiller på 60 år til å score hattrick mot Liverpool. Det er slike ting som sikrer evig heltestatus på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Løp ei mil om dagen i ferien for å redde United-karrieren

Men Berbatov ble brydd da publikum reiste seg etter perlemålene mot Liverpool.

||| (Dagbladet): Selv om Dimitar Berbatov har hatt mange kritikere i sin tid på Old Trafford, er det sjelden blitt sådd tvil rundt evnene hans.

I stedet har bulgareren gjerne blitt stemplet som lat, uinteressert og stasjonær. Mange mente denne sesongen var hans siste til å vise at han hadde en framtid i Manchester United.

Det tok Berbatov konsekvensene av i sommer.

I stedet for å ligge på stranda i Bulgaria mens kremen av verdens fotballspillere var opptatt med VM i Sør-Afrika, underla 29-åringen seg selv et treningsregime som innebar to daglige løpeturer på toppen av styrketrening.

- Jeg har jobbet så hardt med å komme i bedre form. Jeg er ikke typen til å løfte vekter, det kan dere se på kroppsbygningen min. Men jeg har jobbet med det også. Jeg løp seks miles (i underkant av ei mil) hver dag i sommer. Jeg så en VM-kamp før jeg dro på løpetur. Deretter så jeg en kamp til og tok en ny løpetur. Det var opplegget mitt, røpet Berbatov til en bulgarsk TV-kanal etter søndagens 3-2-seier mot Liverpool.

Intervjuet er i dag gjengitt i en rekke engelske aviser.

Ble flau av applausen
Om det er den skjerpede treningsdisiplinen som har gjort utslaget for Berbatov så langt denne sesongen skal være usagt, men noe har i hvert fall skjedd, både med formen og selvtilliten.

Etter fem kamper er han Premier Leagues toppscorer, sammen med Florent Malouda, med seks fulltreffere. Flere av dem av den spektakulære sorten, som da han la seg på ryggen og saksesparket inn 2-0 mot Liverpool via aluminiumet.

Noen minutter før slutt plukket sir Alex Ferguson tremålsscoreren av banen - kanskje så han skulle få oppleve de stående ovasjonene fra et Old Trafford som har vært i ferd med å miste tålmodigheten med ham.

GLEDER SEG TIL HVER TRENING: - Nå kan jeg knapt vente med å komme meg på trening, sier Berbatov. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
GLEDER SEG TIL HVER TRENING: - Nå kan jeg knapt vente med å komme meg på trening, sier Berbatov. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Likevel trakk han ikke på smilebåndet en eneste gang på vei ut av banen. Men det var ikke fordi han ikke brydde seg, forsikrer bulgareren:

- Jeg ble brydd da jeg ble byttet ut og alle klappet. Jeg elsker det, men jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere, sier han, og hevder samtidig at han ikke får seg til å se seg selv i opptak på TV.

- Jeg er en gjest
Selv om det har tatt tid å vinne over United-fansen, noen er nok fortsatt skeptiske, vil ikke Berbatov kritisere dem som har tvilt på ham.

- Jeg var skuffet over meg selv, over at jeg ikke greide å glede supporterne. Jeg har sagt tidligere at det er tilhengerne av Manchester United som er dommerne. Det er laget deres. Jeg er en gjest - en priviligert gjest.

Etter sist sesong annonserte 29-åringen at han sluttet på det bulgarske landslaget for å vie all sin tid på karrieren i United. Det trekket har tilsynelatende heller ikke vært dumt.

- Jeg har alltid sagt at jeg er heldig som får spille her. For disse folkene, for denne manageren, for denne klubben med disse spillerne. Jeg er bare så fornøyd og selvsikker. Jeg føler at alt jeg forestiller meg på banen vil gå i oppfyllelse, og den følelsen er utrolig.

HAR BYGD MUSKLER: Det fikk blant andre Martin Skrtel merke i denne duellen. Foto:    REUTERS/Phil Noble
HAR BYGD MUSKLER: Det fikk blant andre Martin Skrtel merke i denne duellen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer