Løp i sentrum

Kronprins Haakon stilte sammen med 4000 andre «sprekinger» i Sentrumsløpet. Vel ett kvarter etter vinneren Marius Bakken kom en «litt sliten» kronprins i mål.

- Joda, jeg må innrømme at jeg er litt sliten. Akkurat nå vet jeg ikke hvor fort jeg løp heller, men det var greit å løpe. Det kom noe regn underveis, men det var ikke så farlig, slo kronprinsen fast like overfor NTB etter at han var kommet i mål.

Søndagens deltagelse i Sentrumsløpet viser at Norge har en sprek kronprins. Han løp de 10 kilometrene i Oslo sentrums gater på i underkant av 45 minutter.

- Jeg burde kanskje ha løpt litt raskere, men jeg er ikke i bedr e form akkurat nå. Det er jo tidlig på sesongen, sa kronprinsen. Han la til at han nok kan tenke seg å være med i flere mosjonsløp a la Sentrumsløpet i framtiden.

- Formen min blir nok bedre utover sommeren, men det er morsomt å løpe slike mosjonsløp som dette, slo kronprinsen fast.

- Jeg fikk en invitasjon om å være med her, og det er nok årsaken til at jeg stilte til start i dag, sa kronprinsen, som stilte opp for pressen etter løpet. Han fikk på seg en varm genser, fikk tørket av seg svetten og stilte villig og smilende opp i regnet for å svare på spørsmål. - En jeg kjenner sa til meg at mosjon er sunt, men at det ikke er så sunt å trene mye, sa kronprinsen, som stilte i den raskeste klassen bak eliten.

NTB/Dagbladet :på nettet

<B>LITT SLITEN: Men i god form. Søndag var kronprins Haakon en av 4000 som løp 10 kilometer i Oslo sentrum.