Løp inn på rommet til sjefen midt på natta

Schleck forteller om byturen som kostet ham Vueltaen.

KASTET UT: Andy Schleck ble i går kastet ut av Spania rundt av sitt eget lag, etter at han og Stuart O'Grady ikke overholdt lagets interne reglement. Foto: LIONEL BONAVENTURE/EPA
KASTET UT: Andy Schleck ble i går kastet ut av Spania rundt av sitt eget lag, etter at han og Stuart O'Grady ikke overholdt lagets interne reglement. Foto: LIONEL BONAVENTURE/EPAVis mer

|||(Dagbladet): Andy Schleck og Stuart O'Grady ble i går kastet ut av Vuelta a España som følge av at de brøt drikkeforbudet i Saxo Bank-laget.

Utøverne har innrømmet at de dro på bar etter en middag med laget, men sier også at de synes straffen Bjarne Riis ila dem er for streng.

Schleck gir nå også litt flere detaljer om det som skjedde natt til i går:

- Dessverre løp jeg inn til sjefen da jeg kom hjem klokka ett om natta, og han ble slettes ikke glad. Jeg burde ligget i senga mi, sier Schleck ifølge dansk TV 2.

Bitter O'Grady Tour de France-toeren sier ikke noe om det var Riis han styrtet inn til midt på natta, eller om det var noen av de andre Saxo Bank-lederne. Heller ikke Riis ønsker å gå ut med detaljerte opplysninger om det som skjedde natt til den 10. etappen.

- De har ikke respektert lagets regler, og det spiller ingen rolle om det var ett glass eller ti, eller om de var ute til klokka fem. Dette er mellom oss, men reglene skal overholdes, sier Riis ifølge Velo Nation.

Det hart versert en del motstridende opplysninger om hvor mye de to rytterne drakk og hvor lenge de var ute. Dette er O'Gradys forklaring:

- Vi gikk fra hotellet i ti-tida om kvelden og tok et par øl ved det lokale torget. Vi drakk to øl, det er alt. Noen har framstilt det som om vi var ute hele natta, det stemmer ikke, sier han.

Ikke sint på broren Andy Schleck er vanligvis kapteinen til Saxo Bank, men i Spania sykler han og lagkameratene for storebror Fränk. Nå har han mistet to viktige hjelperyttere.

Likevel aksepterer han at Riis måtte straffe lillebror og O'Grady.

- Andy begikk en feil og han har selv forklart seg. Han tar ansvar for sine feil. Reglene gjelder alle og Andy kjente til konsekvensene, sier Fränk til Ekstra Bladet.

Han er ikke sint på broren, selv om hans sjanser i sammendraget nå er mindre enn før byturen.

Fränk Schleck ligger på 13. plass etter ti etapper, ett minutt og 49 sekunder bak spanske Joaquin Rodriguez.

PS! Både Schleck-brødrene og O'Grady skal neste sesong sykle for det nyopprettede profflaget i Luxembourg.

RIIS OG HANS NYE KAPTEIN: Neste sesong er det Alberto Contador som skal være kongen på Saxo Bank-laget. Foto: AP
RIIS OG HANS NYE KAPTEIN: Neste sesong er det Alberto Contador som skal være kongen på Saxo Bank-laget. Foto: AP Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 987460375


Varnish cache server