BLÅTT ER GODT: Ustad Kristensen innfridde løftet og løp EM-finalen med hår som ble bleket og farget. Foto: Scanpix
BLÅTT ER GODT: Ustad Kristensen innfridde løftet og løp EM-finalen med hår som ble bleket og farget. Foto: ScanpixVis mer

Løp inn til 9. plass med blått hår

Holdt løfte i EM-finalen.

||| Bjørnar Ustad Kristensen spurtet som en mester og sikret 9.-plassen på de aller siste meterne av 3000 meter hinder i EM søndag. Han satte også årsbeste og løp inn til 8.27,89. — Jeg er veldig godt fornøyd med dette. Det var et hardt løp, men jeg presterer en plass blant de ni beste i et EM. Det er bra, slo Bjørnar Ustad Kristensen fast etter hinderfinalen på Stadio Olimpico. Han er en av de norske utøverne som har klart å heve seg i mesterskapet, og han var den eneste skandinaven som klarte seg gjennom kvalifiseringen og fikk en bra plassering i finalen. — Beina mine var ikke helt topp i dette løpet. Jeg merket kvalifiseringen helt i beina, men jeg klarte likevel å prestere det beste jeg har gjort i år. At det skjer i EM må være en styrke, mente Ustad Kristensen. Gullet og sølvet gikk til Frankrike. Mahiedine Mekhissi-Benhabbad som vant, og Bouabdellah Tahri dro fra resten av feltet etter 200 meters løping etter at Ustad Kristensen hadde tatt teten ut fra start.
Ikke defensiv — Jeg ville ikke være defensiv. Derfor tenkte jeg at jeg like godt kunne ta teten fra start. Det hadde ikke noe å si for løpsutviklingen min senere, sa han. De to franskmennene stakk fra tidlig. Dermed ble det en kamp om bronsemedaljen for resten av feltet. De ti som kjempet om den medaljen lå sammen lenge, men tre runder før mål sprakk feltet opp, og to og en halv runde før slutt måtte også Ustad Kristensen slippe. Han lå lenge an til å bli nummer ti, men samlet seg mesterlig på de siste meterne og spurtet forbi portugiseren Alberto Paulo på de aller siste meterne.
Blått hår Etter kvalifiseringen fikk Bjørnar Ustad Kristensen farget håret blått. Det hadde han lovet den norske fysioterapeuten å gjøre dersom han kom til finalen, og han kom seg gjennom nåløyet. Dermed var den ingen vei utenom. Han stilte i finalen med mørkeblått hår, og en vittig sjel i intervjusonen mente at Blaafarveværket måtte være en potensiell sponsor etter dette. — Jeg skal ikke legge skjul på at denne EM-innsatsen har gitt meg motivasjon og lyst til å satse videre. Det var jeg ikke sikker på at jeg kom til å gjøre før denne sesongen. — Nå gjelder det å finne en sponsor som kunne tenke seg å satse på meg, sa han etter løpet. De neste dagene blir han opptatt med eksamener i matematikk og fysikk, og deretter er det NM på hjemmebane i Sandnes som står på programmet for friskusen.

(NTB)