Løp inn til andreplass - med proteser

Mot funksjonsfriske under fredagens Goldens League-stevne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oscar Pistorius (21) ble fredag kveld nummer to i B-heatet på 400 meter under Golden League-stevnet i Roma.

Sørafrikaneren løper med proteser, og i kveld konkurrerte han for første gang mot funksjonsfriske i et internasjonalt stevne.

- Dette var veldig artig, for jeg har kjempet så hardt for å komme hit, og jeg har fått så mye støtte, sier han til NRK.

Målet hans er å kvalifisere seg for friidretts-VM i Osaka i august og september, noe som krever tida 45,95.

Dette klarte han ikke i dag, men måtte nøye seg med 46,90. Derfor var han heller ikke helt fornøyd med sin andreplass, bak talienske Stefano Braciola.

Det internasjonale friidrettsforbundet jobber for tida med å finne ut om Pistorius drar så stor fordel av protesene at han ikke bør få delta i VM.

Dagens konkurranse er en del av disse undersøkelsene, som blant annet går på om han slipper lettere unna melkesyre, fordi han ikke har legger.  

Sjøl hevder han at andre deler av beina må ta støyten - samt at andre med samme utstyr ville løpt like fort om det ikke var for at han faktisk er en atlet.
 

I FULL FART: Til tross for at Oscar Pistorius løper med proteser, er han i stand til å konkurrere med funksjonsfriske på 400-meter. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/SCANPIX
I FULL FART: Til tross for at Oscar Pistorius løper med proteser, er han i stand til å konkurrere med funksjonsfriske på 400-meter. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/SCANPIX Vis mer

Pistorius fikk begge beina amputert under knærne da han var under ett år gammel, men siden har han drevet med både rugby og vann-polo.

I dag konkurrerer han i grenene 100 meter, 200 meter og 400 meter, noe som lar seg gjøre på grunn av J-formede proteser laget av karbonfiber.

Løp inn til andreplass - med proteser
GIR FORDELER? Dette skal det internasjonale friidrettsforbundet nå finne ut av. Hvis ikke, kan det ende med VM-deltakese for sørafrikaneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer