Løp og kjøp - billetter

Når ballen ligger stille er Norge gode. Det er i hvert fall «back to basic».

ULLEVAAL (Dagbladet): Om seks dager, når Norge møter Sør-Korea 1. juni, faller folkets dom over onsdagens 2-2 mot Paraguay. Slipper NFF å kaste 10227 billetter etter folk - det var det ubetalte(?) publikumstallet på denne første av to internasjonale treningskvelder denne våren - vil Åge Hareide og Norge ha gjenvunnet noe av tillitten. Og det er grunn til å tro på begge deler - både billett salg og et fotballnasjonalt Heia Norge.Fordi laget fortjener det.EWer en endelig-uavgjort etter fem strake tap skal jeg ikke påstå at Norge helt plutselig ser ut som en million etter 90 minutter mot ukjente og VM-klare Paraguay. Men - vi likner i hvert fall på mer enn det lommerusket som åpnet året i USA, og de vekslepengene som dro til Senegal for å gjøre en god og viktig gjerning. Og derfor er det grunn til å tro at både verdien og kursen kan stige ytterligere om seks dager.Verdien i form av en seier mot Sør-Korea.Kursen i form av bedre spill.

DEN GANGEN NORGE VAR en internasjonal sluttspillnasjon var dødballene det vi hadde igjen av offensiv gift da alt annet gikk i stå. Mot Paraguay var utførelsen av disse minst like god som de noen gang har vært. Morten Gamst Pedersens venstrefot var eksemplarisk ved de to scoringene - Frode Johnsens hode like så. Og i tillegg hadde vi andre følsomme og kraftfulle bein som ga ytterligere dødballtrøkk (John Arne Riise og Martin Andresen) pluss Gamstens lange innkastarmer.Hadde det ikke vært for en stolpe den ene gangen, og en Paraguay-forsvarer på egen målstrek den andre, ville Norge scoret fire mål på dødballer denne kvelden.Og det er bra. Veldig bra. Og en god begynnelse på fortsettelsen av Åge Hareides tid som landslagstrener. Onsdag kveld hadde Norge fått tilbake presisjonen og trøkket i en av fotballspillets mest avgjørende faser. Og derfor handler resten av landslagets gjennoppbygging om kreativitet og bevegelser med ball - og soliditet, riktige posisjoneringer og defensiv trygghet uten .Heldigvis, om det er mulig å si det, var det den defensive biten som ødela mest mot Paraguay.

DET ER LETTERE å forsvare seg og ødelegge for motstanderen enn det er å skape noe eget. Heter det. På bakgrunn av det blir Åge Hareides jobb litt lettere etter onsdagen. Tendensene i det offensive spillet - selv om det stokket seg mer enn det gikk på skinner - var nemlig åpenbare. Og bare bevegelsene foran og rundt ballfører blir bedre og hyppigere, vil offensive Norge plutselig ha en dimensjon til.I det øyeblikket sentral midtbanespiller har alternativer ut over at han vende spillet, vil vi bli enda vanskeligere å få has på enn i de beste periodene mot Paraguay.John Carew gjør det også vanskelig for motstanderne. Selv på feriepust var han god, interessert og målfarlig den snaue omgangen han spilte. Og en landslagsinteressert Carew er en god Carew. Fordi han stort sett er den eneste som kan skape noe på egenhånd - det vil si en mot en, og deretter mot en til og kanskje enda en - når ballen er i spill.

BAK I LAGET SLITERNorge både med fart og bevegelser. Spesielt i midtforsvaret slapp Paraguay til for lett. Det er også et tankekors at hele laget ble løpende etter da gjestene la inn et ekstra gir og scoret to enkle mål rett etter pause. Men jeg lar det bli med det, for nå, og gleder meg heller til fortsettelsen om seks dager.Selv om vi ikke vet så veldig mye mer om Sør-Korea vet vi i hvert fall en hel del mer om Norge.