Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Løp og kjøp!»

RBK-speiderne ble overbevist etter et kvarter - nå hylles Sapara etter debuten.Her er lokalrunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nye spillere fikk sin debut, feilaktige utvisninger og masse mål. Tippeligane mangler ikke dramatikk. Her er lokalrunden:Sandefjord - Rosenborg 0-2

RBK inntok med gårsdagens seier tabelltopp for første gang siden 2.serierunde. Dommer Kjetil Sælen kom i fokus da Arnar Førsund hevdet han ble feilaktig utvist. Sandefjords Blad har «uskyldig dømt» som oppslag i morgentimene.

- Jeg sto fem meter unna. Jeg så ingenting, sier Førsund.

For det var visstnok Ole Tobiason som rettet handa mot Vidar Riseths nese.

- Riseth ble slått på nesen, så det var ikke skuespill, sier Tobiasen, som legger til at han synes rødt kort var i strengeste laget.

I Trondheim er man sjeleglad for tre nye poeng på en middels dag.

Og lovpriser 12-millionersmannen Marek Sapara etter debutkampen.

SMILER PÅ TOPP: Med Knut Tørum som sjef fortsetter RBK å vinne. I går debuterte endelig Marek Sapara - til unison trønder-hyllest. Foto:Scanpix
SMILER PÅ TOPP: Med Knut Tørum som sjef fortsetter RBK å vinne. I går debuterte endelig Marek Sapara - til unison trønder-hyllest. Foto:Scanpix Vis mer

Adresseavisen gjengir tekstmeldingene som gikk mellom RBK-speiderne og trener Knut Tørum.

- «Han skal spille hver kamp hvis vi skal ha ham!» , skrev trener Tørum til speider og assistenttrener Trond Henriksen.

Henriksen repliserte med en melding Tørum ikke kunne ta feil av: - «Løp og kjøp!»I går debuterte han endelig til unison trønder-hyllest.Tromsø - Lyn 1-2

To spillere kom i fokus på Alfheim i går kveld, men med ulikt fortegn. Edu herjet med Til-forsvaret og vant kampen på egen hånd. Men det var etter at Hans Åge Yndestad kjeftet på seg to gule kort i løpet av ett minutt før pause.

TIL-sjef Steinar Nilsen hadde vondt for å svelge Yndestads unødvendige utvisning - i en kamp Tromsø sårt trengte en seier.

- Helt uakseptabelt. Slik kan vi ikke oppføre oss når vi driver toppfotball, sier en bestemt trener Steinar Nilsen.

Hos Lyn gleder de seg over supertalentet Edu så lenge de kan. I går scoret han to mål, og senket hjemmelaget nærmest på egen hånd.

image: «Løp og kjøp!»

- Han løfter hele laget offensivt, men dette er ikke en slik spiller vi kan styre hvor lenge vi vil beholde. Alle ser jo hvilke kvaliteter han har, sier en svært tilfreds Lyn-trener Henning Berg ifølge Dagsavisen.


Molde - Viking 3-1

Magne Hoseth fulgte opp sin lovnad om tøft og aggressivt spill, og bidro sterkt til å sikre Molde tre livsviktige poeng i kampen mot nedrykk.

- Vi var gode i perioder og spilte på oss viktig selvtillit. Vi trengte de tre poengene, og det er like avgjørende at Viking fikk null i dag. Nå er vi på tur opp, mens de kommer til å slite videre, sier Hoseth i følge Romsdals Budstikke.

Moldes hjemvendte sønn scoret to mål i går, og straffesparket han hamret i nota var hans 24. strafefscoring av 24 mulige.

I Viking er det derimot helt andre ting enn skryt og glede som står på timeplanen. Alene på jumboplass med fattige 17 poeng, må Tom Prahl snart finne på noe meget kløktig om tippeligaplassen skal reddes for Siddisene.

- Dette blir tungt. Vi har prøvd mye forskjellig i det siste, og vi hadde stor tro på at det skulle snu mot Molde. Og så skjer dette, sukker Prahl til Aftenbladet.no.


Vålerenga - Fredrikstad 5-1

Vålerenga-sesongen har vært preget av uro rundt trener-spørsmålet, ustabilitet og to vonde tap for FFK. I går fikk oslo-laget sin revansj. For med Petter Myhre som ny hovedtrener har fjorårets seriemster endelig fått sving på sakene.

Banens beste spiller i går, Jan Derek Sørensen, mener spillerne og treneren må dele på æren.

- Det ser ut som om trenerskiftet har hatt en positiv virkning. Men det vi gjør nå, har hele tida ligget i denne spillergruppa. Poenget er at nå blir det trykket på de rette knappene. Og det skal både spillerne og treneren ha ære for, forteller Jan Derek Sørensen til Dagsavisen.

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen er oppgitt over til dels elendig forsvarsspill.

- I pausen snakket vi om at vi skulle være nøyaktige og ikke slurve. Det var nettopp det som skjedde utover i annen omgang, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen til Fredrikstad Blad.


HamKam - Odd 3-0

Espen Olsen har etter landslagsdebuten i vinter ikke fått det til å stemme i Kamma-drakta. Men i går var overgangsrot, skader og formsvikt glemt da han herjet med Odd-forsvaret sammen med rekkekamerat Markus Ringberg.

-Det er alltid moro å score, men det beste av alt var at vi vant denne kampen. Det var en livsviktig kamp for oss! Det var nesten liv eller død rent tabellmessig. Vi måtte simpelthen vinne kampen for ikke å havne nede i nedrykksgjørma, sier Espen Olsen til Hamar Arbeiderblad.

Med 22 poeng har Frode Godås\' krigere fått en luke på to poeng ned til Tromsø på kvalifiseringsplass.

For Odd ser det ut til at det kan bli nok en sesong som middelhavsfarer. Pelle Nilsson skjønner ikke hvorfor alt gikk så galt i går.

Og peker på en noe utradisjonell forklaring.

- Vi ser ikke ut til å takle å ha det rolig rundt oss. Kanskje vi må ha turbulens rundt oss for å fungere, spør svensken i TA.

Skiens-laget er for øyeblikket fem poeng bak Lillestrøm på bronseplass.


Start - Lillestrøm 2-0

Lillestrøm skulle til sørlandet for å erobre tabelltoppen tilbake fra Rosenborg. Men formsterke små sørlendinger ble nummeret for store for romerikingene.

- Det blir alltid en horribel arbeidsøkt mot Lillestrøm. Vi brukte litt tid på å knekke koden, men fikk det til til slutt, sier Start-trener Stig Inge Bjørnebye ifølge fvn.no.

På Lillestrøm tror de ikke har råd til flere tap om de skal vinne sitt første seriegull siden 1989.

- Rosenborg vant igjen, og gjør Brann det samme i kveld er det plutselig fire poeng opp. Det sier seg selv at vi ikke kan tape flere kamper når de andre fortsetter å gjøre jobben, sier midtbanemotor Espen Søgård til rb.no.

LSK er nå tre poeng bak RBK.

<B>STRØMSTAD SENKET LSK:</B> Fredrik Strømstad har opplebd en stor uke som fotballspiller, og i går senket han LSK. Espen Søgård tror ikke Lillestrøm kan tape flere kamper i år om laget skal bli seriemester.
<B>VIF I FORM MED NY TRENER:</B> Men Jan Derek Sørensen mener spillerne må ta sin del av æren for at den vond trenden nå er snudd. Her feirer han gårsdagens 5-1 scoring mot Fredrikstad.