Løp sju maraton på sju dager

Kenyanerne gjorde rent bord, men hjerteopererte Ranulph Fiennes stjal showet.

Martin Lel vant herreklassen, mens Margaret Okayo satte løyperekord for kvinner. Men briten Ranulph Fiennes stajal oppmerksomheten. Med en hjerteoperasjon gjennomført for bare noen måneder siden, satte han seg som mål å løpe sju maraton på sju dager på sju ulike kontinenter. Søndag gjennomførte han bragden. New York maraton var den siste, og han brukte fem timer, 25 minutter og 26 sekunder på å gjennomføre løpet.

Kenyanerene vant alt

Halvmaraton-verdensmester Lel fullførte den klassiske distansen på 2.10.30. Han var 41 sekunder foran landsmannen Rodgers Rop i mål. Christopher Cheboiboch tok 3. plassen og gjorde løpet til en helkenyansk triumfmarsj. Cheboiboch var 53 sekunder bak vinneren i mål.

I kvinneklassen var Margaret Okayo like suveren som Lel var det i klassen for menn. Hun løp de vel 42 kilometerne på 2.22.31 og slo toeren Catherine Ndereba med 33 sekunder.

Lornah Kiplagat, med kenyanske aner men nederlandsk pass, avverget at det ble kenyansk trippelseier også i kvinneklassen. Hun klarte 3. plassen med 2.23.43.

Vant en mill.

Det ble en innbringende dag for Okayo, som ikke var regnet blant favorittene på forhånd. Hun fikk 100.000 dollar for seieren og 60.000 dollar for løyperekorden. Til sammen tilsvarer det 1,15 millioner kroner.

- Noen av pengene vil jeg gi til et fond for å gi barn hjemme i Kenya en bedre utdannelse, sa Okayo.

Lel måtte nøye seg med seierspremien på 100.000 dollar.

- Jeg er overrasket over at jeg vant, sa han etter å ha lagt Rop bak seg mot slutten av løpet.

GJENNOMFØRTE;: For fire måneder siden ble han hjerteoperert. Søndag gjennomførte Ranulph Fiennes sitt sjuende maraton på sju dager.
<B>TRANGT I STARTEN: Deltakerne løpet over Veranzano Narrows Bridge over til Brooklyn.
<B>VANT: Martin Lel fra Kenya vant herreklassen.
VANT OG SATTE NY REKORD: Margaret Okayo fra Kenya.