- Løp som ei kjerring

BYRKJELO (Dagbladet): Til tross for smil og seier på 1.45,98 fikk Vebjørn Rodal mer kritikk enn ros fra trener Kjell Arve Husby etter årets første seriøse 800-meter. - Han løp som ei kjerring fra 300- 500 meter, sier Husby.

Trener Husby gryntet gloser av det grove slaget da Vebjørn Rodal gampet rundt bak teten i sinketempoet de første 400 meterne.

- Da kom det noen ord som ikke egner seg på trykk, sier Husby.

Vebjørn innrømmer sjøl at første delen av gårsdagens 800-metertest ikke sto til bestått.

- Jeg sovna litt, sier han.

- Måtte gi ham litt kjeft da han kom i mål. Han er nødt til å stole litt mer på egen styrke, sier Husby.

Satte fart

En hare som slurvet på jobben medførte at Vebjørn passerte 400 meter på ordinære 52,9. Siste runden gikk unna i samme tempo. Ifølge Husby betyr det at OL-mesteren har mer å gå på - veldig mye mer.

- Med en slik sluttrunde tåler han en marsjfart på 50,5 den første runden, sier Husby.

I så fall er Rodal god for tider godt ned på 1.43-tallet - over en måned før toppformen er planlagt under EM i Budapest 18.- 23. august.

- Betryggende, sier Husby.

EM-taktikk

Totalinntrykket av Rodal sto i går til midt på treet. Men innspurten de siste 200 meterne hører hjemme på øverste gren. Han dro klart fra sølvvinner Hezekiel Sepeng fra Atlanta - kjent som en av de sterkeste spurterne i mellomdistanse-eliten.

Sjøl mener Vebjørn at lavtempo-løp med rå finish blir avgjørende under EM.

- Derfor er det viktig med slike løp som i dag, sier han.

  • For la det være sagt:

Med Wilson Kipketer langtidsskadd, er det knapt en europeer som i dag holder følge med Vebjørn, selv om han løp rufsete i går.

Men slike hvileputer er ikke-tema for en OL-mester på jakt etter mer.