OL-KANDIDAT: I februar fødte Trine Mjåland en sønn. I kveld løper hun for OL-billett i Stockholm. Foto: NTB Scanpix
OL-KANDIDAT: I februar fødte Trine Mjåland en sønn. I kveld løper hun for OL-billett i Stockholm. Foto: NTB ScanpixVis mer

Løper for OL-billett fire måneder etter fødselen

Trine Mjåland (26).

I februar ble TV2-profilen og tidligere Start-spiller Jesper Mathiesen og samboer Trine Mjåland foreldre til en liten gutt. Pjokken fikk navnet Svein, som Jespers far, den legendariske Start-legenden Svein «Matta» Mathiesen som gikk bort i 2011.

Under hele svangerskapet trente Trine Mjåland det som var mulig, og seks uker etter fødselen var hun i gang med kvalitetsøkter på bane.

Sist uke løp hun på sterke 2.01,96 på Bislett og tok fjerdeplassen i et sterkt felt. Tida sikret også deltagelse i EM i Amsterdam i juli.

I kveld er det på'n igjen under Diamond League-stevnet i Stockholm.

Og - i et sterkt felt med stadig mer formsterke løpere, er det slett ikke utenkelig at Mjåland kan presse tida ytterligere. Det norske kravet for å komme med til OL i Rio er 2.00,00. Det internasjonale kravet, som åpner for norsk skjønn, er imidlertid 2.01,50.

- Jeg ser jo at OL-kravet er innen rekkevidde, sa Trine Mjåland etter det sterke løpet under Bislett Games.

Minst en til Rio

Det samme så selvsagt også sportssjef Ronny Nilsen.

- Jeg er nesten overbevist om at vi får se minst en norsk jente i Rio, og resultatet kan komme allerede i kveld, sier Nilsen til Dagbladet.

Han er på plass i Stockholm, og gleder seg spesielt til 800-meter duellen der de jevnsterke norske jentene Hedda Hynne (2.02,20 på Bislett), Yngvild Eikemo (2.02,34) sammen med Mjåland vil prege feltet sammen med svenske Lovisa Lindh.

Buraas må levere

Henrik Ingebrigtsen og hans løperbrødre står over Stockholm av den naturlige grunn at svenskene ikke har 1500 meter på programmet. Team Ingebrigtsen prioriterer høydetrening i sveitsiske St. Moritz for tida.

KNIVEN PÅ STRUPEN: Sindre Buraas har fortsatt ikke kvalifisert seg verken til EM eller OL. 5000-meter løperen gjør et nytt forsøk i Stockholm i kveld. Foto: NTB Scanpix
KNIVEN PÅ STRUPEN: Sindre Buraas har fortsatt ikke kvalifisert seg verken til EM eller OL. 5000-meter løperen gjør et nytt forsøk i Stockholm i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sindre Buraas (27) derimot, er på plass i den svenske hovedstaden - med en klar oppgave. Buraas vil til Rio, men har så langt i sommer ikke vært i nærheten av det norske kravet på 13.22. På Bislett forrige uke ble det ikke bedre enn 13.52,21, som også er godt bak EM-kravet på 13.40,00.

- Jeg kjenner litt på stresset om å kvalifisere meg nå, men jeg må bare stå på videre, sa Buraas etter det løpet.

I fjor løp han på sterke 13.11,96, så det er liten tvil om at han har farten inne den dagen det klaffer.

- Jeg har tatt det med ro etter Bislett og håper det løpet var formutløsende, sier Buraas til Dagbladet før kveldens løp.

Han minner om at han på samme tid i fjor løp på 13.57 for så å levere 13.11 senere i sesongen.

- Det gjelder å holde fast ved den tanken samt bruke hodet og rasjonere. Jeg vet jeg er godt trent og at det vil løsne, sier langdistanseløperen til Dagbladet.

- Sindre har så definitivt noe i EM å gjøre. Vi håper han klarer kravet i kveld, sier Ronny Nilsen.

Det kan fort gå, om Buraas ikke gjør samme feilen som på Bislett. Da fulgte han feltet som kjørte noen runder i supertempo. Det ble for tøft, og han fikk svi på slutten. Også i Stockholm i kveld er det et knallsterkt felt på start, og det er ventet høy fart.

Isabelle Pedersen jakter også OL-kravet på 100 meter hekk i Stockholm i kveld.