Løper for OL-billett fire måneder etter fødselen

Trine Mjåland (26).

OL-KANDIDAT: I februar fødte Trine Mjåland en sønn. I kveld løper hun for OL-billett i Stockholm. Foto: NTB Scanpix
OL-KANDIDAT: I februar fødte Trine Mjåland en sønn. I kveld løper hun for OL-billett i Stockholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I februar ble TV2-profilen og tidligere Start-spiller Jesper Mathiesen og samboer Trine Mjåland foreldre til en liten gutt. Pjokken fikk navnet Svein, som Jespers far, den legendariske Start-legenden Svein «Matta» Mathiesen som gikk bort i 2011.

Under hele svangerskapet trente Trine Mjåland det som var mulig, og seks uker etter fødselen var hun i gang med kvalitetsøkter på bane.

Sist uke løp hun på sterke 2.01,96 på Bislett og tok fjerdeplassen i et sterkt felt. Tida sikret også deltagelse i EM i Amsterdam i juli.

I kveld er det på'n igjen under Diamond League-stevnet i Stockholm.

Og - i et sterkt felt med stadig mer formsterke løpere, er det slett ikke utenkelig at Mjåland kan presse tida ytterligere. Det norske kravet for å komme med til OL i Rio er 2.00,00. Det internasjonale kravet, som åpner for norsk skjønn, er imidlertid 2.01,50.

- Jeg ser jo at OL-kravet er innen rekkevidde, sa Trine Mjåland etter det sterke løpet under Bislett Games.

Minst en til Rio

Det samme så selvsagt også sportssjef Ronny Nilsen.

- Jeg er nesten overbevist om at vi får se minst en norsk jente i Rio, og resultatet kan komme allerede i kveld, sier Nilsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.