Løper fra fjoråret

John Obi Mikel og resten av Lyn-gutta gjør nå akkurat som kaptein Øyvind Leonhardsen. De løper, løper og løper. Sist ukes kondisjonstest viste voldsom framgang fra i fjor.

HAMAR (Dagbladet): I går viste Lyn at de ikke bare er i rute på tredemølla. Andreomgangen var tidvis overbevisende. Men først til testresultatene en smørblid klubbdirektør Morgan Andersen bare måtte fortelle om:

-  Gutta har i snitt ti enheter bedre i O 2 -opptak enn i fjor. Da hadde vi rundt 60. På testene i forrige uke var vi oppe i rundt 70. Hver enkelt spiller står altså mye bedre rusta fysisk, sier Andersen og gir mye av æren til Geir Kåsine som ble ansatt som fysisk trener i fjor.

-  Han ble ansatt bare for å jobbe med det fysiske og han har gjort en veldig god jobb. Treningene har blitt tøffere. Det har vært viktig for oss, sier Andersen.

Går for medalje

O 2 -økningen Andersen skryter av er oppsiktsvekkende høy. Kåsine er sjøl lite villig til å snakke om resultatene:

-  Du får snakke med Morgan om resultatene, men det er riktig at vi har gode fysiske tester med stor framgang. Det er jeg veldig fornøyd med.

-  Hva har dere gjort for å oppnå dette?

-  Det viktigste har vært å lage en individuell plan for hver enkelt utøver. Da får vi et tilpasset opplegg som gir resultater over tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For Morgan Andersen er tida nå inne for å flagge målsettinger. Han mener at Lyn var for lite offensive i fjorårssesongen, som endte med sjetteplass i serien og tapt cupfinale:

-  Vi var litt snille i fjor, men det tar tid å bygge kultur. Det visste jeg det jeg kom. Nå skal vi bli vesentlig bedre enn i fjor. Det er realistisk å kjempe om medalje i serien, og i år går vi for å vinne cupfinalen, ikke bare komme dit. Vi må se oss sjøl som vinnere, sier han.

Kjørte over Ham-Kam

Og Lyn viste i går potensialet. Fem spillere var i Moldova med U21-landslaget. Tommy Berntsen og Henrik Dahl er henholdsvis sjuk og skadd. Stefan Gisslason var heller ikke på plass.

Men Øyvind Leonhardsen - like hardtarbeidende som i glansdagene - og Jan Derek Sørensen var på banen. De to veteranene avgjorde da Lyn fullstendig tok over kampen og skapte fire sjanser på to minutter midtveis i andre omgang.

-  Jeg er mye sterkere. Har fått trent i hele vinter. I fjor hadde jeg bare to fulle treninger før seristart. Forutsetningene mine for å gjøre en bedre sesong er i alle fall til stede nå, sier Leonhardsen.

Han er glad for at Lyn-fysikken nå nærmer seg Leo-standard:

-  Det er ingen tvil om at vi er bedre enn i fjor. Jeg merket også mot Bodø/Glimt at vi kom godt mot slutten av kampen. Håper det fortsetter.

RASKE BEIN: John Obi Mikel og resten av Lyn-gutta løp fra Ham-Kam i går.