Løper fra fjoråret

John Obi Mikel og resten av Lyn-gutta gjør nå akkurat som kaptein Øyvind Leonhardsen. De løper, løper og løper. Sist ukes kondisjonstest viste voldsom framgang fra i fjor.

HAMAR (Dagbladet): I går viste Lyn at de ikke bare er i rute på tredemølla. Andreomgangen var tidvis overbevisende. Men først til testresultatene en smørblid klubbdirektør Morgan Andersen bare måtte fortelle om:

-  Gutta har i snitt ti enheter bedre i O 2 -opptak enn i fjor. Da hadde vi rundt 60. På testene i forrige uke var vi oppe i rundt 70. Hver enkelt spiller står altså mye bedre rusta fysisk, sier Andersen og gir mye av æren til Geir Kåsine som ble ansatt som fysisk trener i fjor.

-  Han ble ansatt bare for å jobbe med det fysiske og han har gjort en veldig god jobb. Treningene har blitt tøffere. Det har vært viktig for oss, sier Andersen.

Går for medalje

O 2 -økningen Andersen skryter av er oppsiktsvekkende høy. Kåsine er sjøl lite villig til å snakke om resultatene:

-  Du får snakke med Morgan om resultatene, men det er riktig at vi har gode fysiske tester med stor framgang. Det er jeg veldig fornøyd med.

-  Hva har dere gjort for å oppnå dette?

-  Det viktigste har vært å lage en individuell plan for hver enkelt utøver. Da får vi et tilpasset opplegg som gir resultater over tid.

For Morgan Andersen er tida nå inne for å flagge målsettinger. Han mener at Lyn var for lite offensive i fjorårssesongen, som endte med sjetteplass i serien og tapt cupfinale:

-  Vi var litt snille i fjor, men det tar tid å bygge kultur. Det visste jeg det jeg kom. Nå skal vi bli vesentlig bedre enn i fjor. Det er realistisk å kjempe om medalje i serien, og i år går vi for å vinne cupfinalen, ikke bare komme dit. Vi må se oss sjøl som vinnere, sier han.

Kjørte over Ham-Kam

Og Lyn viste i går potensialet. Fem spillere var i Moldova med U21-landslaget. Tommy Berntsen og Henrik Dahl er henholdsvis sjuk og skadd. Stefan Gisslason var heller ikke på plass.

Men Øyvind Leonhardsen - like hardtarbeidende som i glansdagene - og Jan Derek Sørensen var på banen. De to veteranene avgjorde da Lyn fullstendig tok over kampen og skapte fire sjanser på to minutter midtveis i andre omgang.

-  Jeg er mye sterkere. Har fått trent i hele vinter. I fjor hadde jeg bare to fulle treninger før seristart. Forutsetningene mine for å gjøre en bedre sesong er i alle fall til stede nå, sier Leonhardsen.

Han er glad for at Lyn-fysikken nå nærmer seg Leo-standard:

-  Det er ingen tvil om at vi er bedre enn i fjor. Jeg merket også mot Bodø/Glimt at vi kom godt mot slutten av kampen. Håper det fortsetter.

RASKE BEIN: John Obi Mikel og resten av Lyn-gutta løp fra Ham-Kam i går.