Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løper fra gamle-gutta

Nils Johan Semb har vraket Bent Skammelsrud og Kjetil Rekdal. Mot Finland er Eirik Bakke (22) Norges nye midtbanedirigent, og mener han har noe nytt å tilføre landslaget: - Jeg tror kan utvikle den sentrale rollen, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kan du gi Norge en ny dimensjon? - Ja. Jeg kan tilføre mer løpskapasitet og bidra mer offensivt, i stedet for at den sentrale midtbanespilleren bare ligger der, sier han med en klar adresse til sine eldre konkurrenter om rollen. Da Nils Johan Semb offentliggjorde troppen til privatkampen mot Finland, ga han et signal om en ny tid. Kjetil Rekdal og Bent Skammelsrud er ikke med. Ståle Solbakken har trukket seg fra landslagsspill.

- Dette er en god anledning til å se Eirik Bakke eller Trond Andersen i den sentrale midtbanerollen. Det betyr ikke at Kjetil og Bent er ute av diskusjonen, men jeg vil se nærmere på unggutta, sier Semb.

Uttaket er søt musikk i Eirik Bakkes ører: - Det er i den sentrale rollen jeg helst vil spille, sier Leeds-spilleren som kun har vært brukt som indreløper på A-landslaget.

- Langsiktig mål

- Det har alltid vært et langsiktig målsetning å etablere seg på den plassen, sier Eirik Bakke. Han er imidlertid ikke direkte overrasket over at han får prøve seg allerede nå.

- Det har jo skjedd en del ting, og jeg har fått noen små hint, sier Bakke, som hadde samtaler med landslagets assistenttrener Harald Aabrekk i forkant av uttaket.

Og nå vil han gjøre det han kan for å bite seg fast på den plassen han helst vil spille. Etter Finland-kampen er veien kort til VM-kvalifiseringen, og da vil Bakke styre midtbanen.

- Vi får se, jeg har i alle fall veldig lyst, sier den beskjedne sogningen.

Ydmyk Rekdal

Kjetil Rekdal fikk ingen telefon fra Semb før uttaket, og har ingen planer om å ta kontakt med landslagssjefen for en ytterligere forklaring.

- Jeg er ikke plutselig blitt veldig dårlig. Men hvis de unge holder litt høyere nivå enn meg, er det sikkert det beste for landslaget å la dem få litt erfaring. Jeg og Skammelsrud er stabile, men de unge har større potensiale, sier Rekdal.

Han aner at det kan gå mot slutten av landslagskarrieren. Men 31-åringen legger ikke skjul på at han fortsatt er sulten på flere kamper med flagget på brystet:

- Kanskje Semb eksperimenterer nå, men velger han samme spillere neste gang, er det fordi han synes de er bedre. Jeg ser tegninga på veggen. Men jeg skulle gjerne skulle vært med, sier Rekdal.

NYE TIDER: Erik Bakke er klar til å ta over Norges sentrale midtbane.