Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Løper naken hvis ikke Ronaldo vinner Gullballen

Mens CMore-Fredheim blir irritert hvis Messi vinner.

HÅPER PÅ KAMERATEN: Manchester Uniteds Rio Ferdinand lover å løpe naken gjennom Manchesters gater dersom Cristiano Ronaldo ikke vinner Gullballen i kveld. Foto: AP Photo/Andres Kudacki
HÅPER PÅ KAMERATEN: Manchester Uniteds Rio Ferdinand lover å løpe naken gjennom Manchesters gater dersom Cristiano Ronaldo ikke vinner Gullballen i kveld. Foto: AP Photo/Andres Kudacki Vis mer

(Dagbladet): Mange holder Real Madrid-stjerna Cristiano Ronaldo som favoritt til å vinne Gullballen, eller Ballon d'Or, på gallautdelingen i Zürich i kveld.

C More-kommentator Kenneth Fredheim går så langt som å si at han blir irritert dersom ikke Ronaldo endelig får trofeet.

- Har aldri vært min store favoritt, men hvis ikke CR7 får gullballen i kveld, så kjenner jeg at jeg blir litt irritert, skriver Fredheim på Twitter.

Til Dagbladet utdyper han:

DE NOMINERTE ER...: Franck Ribery, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Foto: AFP PHOTO
DE NOMINERTE ER...: Franck Ribery, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Foto: AFP PHOTO Vis mer

- Først og fremst har Ronaldo spilt helt fantastisk de siste sesongene. Scoringssnittet hans og betydningen for laget er helt enormt. Den kan ikke undervurderes. Og han avsluttet 2013 med å sende Portugal til VM nærmest på egenhånd, sier Fredheim til Dagbladet.

- Ribery ikke god nok De tre nominerte til Gullballen er Ronaldo, Franck Ribery og Lionel Messi. Messi har vunnet de fire siste åra, men ballkunstneren til Barcelona har vært skadd de to siste månedene og mange tror derfor de to utfordrene endelig kan utfordre argentineren.

Hos bookmakerne mandag ettermiddag er Ronaldo soleklar favoritt. Diverse utenlandske bookmakere har rundt 1,03 i odds på Ronaldo som vinner. Messi følger med rundt 15 og Ribery med rundt 20 i odds.

- Jeg synes Ribery rett og slett ikke har det nivået som de to andre har. Det har vært vanskelig å argumentere mot Messi de siste åra, men det siste året har han ikke vært helt på topp. Det skyldes blant annet skader, sier Fredheim.

Ribery var sentral på Bayern Munchen-laget som vant både Champions League, den tyske serien og cupen forrige sesong.

- Løper naken Manchester United-stopper Rio Ferdinand er heller ikke i tvil om hvem han håper på i kveld.

HÅPER PÅ RONALDO:C More-kommentator Kenneth Fredheim før Gullballen-utdeling.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HÅPER PÅ RONALDO:C More-kommentator Kenneth Fredheim før Gullballen-utdeling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Hvis Cristiano ikke vinner Ballon d'Or i kveld... da skal jeg løpe ned gata splitter naken, skriver Ferdinand på Twitter.

Så langt er ikke Fredheim villig til å gå.

- Det som er blitt brukt mot Ronaldo før er at han ikke presterer i de store kampene. Det mener jeg blir feil nå. Han har riktignok ikke vunnet noe i det siste, men viste blant annet i VM-playoffen mot Sverige at han er en vinnertype. Jeg kan ikke forstå hva mer han kan gjøre. Gullballen er ikke en lagpris, heller, sier Fredheim.

Irritert - Blir du overrasket hvis Messi vinner?

- Da blir jeg irritert, rett og slett. Det vil være merkelig hvis han skulle vinne for femte året på rad. Da virker det som det er opplest og vedtatt at Messi er best uansett, sier C More-kommentatoren.


- Ronaldo har aldri vært min personlige favoritt og han har vært ufordragelig i ulike sammenhenger. Samtidig er han en vidunderlig fotballspiller, men hele utstrålingen og arrogansen er ikke helt etter min smak. Jeg har mer sansen for måten Messi tar vare på stjernestatusen sin, men årets Gullballen må gå til Ronaldo, sier Fredheim.

Utdelingen starter klokka 18.30.