Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løperdronning utfordrer skikonge

Grete Waitz skal trene Bjørn Dæhlie til New York City Maraton.

(Dagbladet.no): Ni ganger har langdistanseidolet Grete Waitz løpt først over mål i den klassiske maratonen i New York. For tre år siden ble hun rammet av kreft, men fortsatte å trene.

I dag presenterte Waitz stiftelsen Aktiv mot kreft i samarbeid med Kreftsenteret på Ullevål sykehus, der målsettingen er å gi kreftpasienter en bedre hverdag gjennom trening.

Med på laget har hun fått Bjørn Dæhlie. Medaljegrossisten og skilegenden har sagt ja til å bli ambassadør.

- Grete Waitz har alltid vært et forbilde for meg. Derfor er det ekstra hyggelig å få lov til å være med på prosjektet ditt. Jeg har selv nære venner som har fått kreft. Jeg synes det er fint at du bruker din posisjon til å gjøre kreftssykes liv lettere, sier Bjørn Dæhlie.

Stiftelsen Aktiv mot kreft disponerer opp til 50 startlisenser i New York City Maraton. Bjørn Dæhlie har kjøpt den første under betingelse at Grete Waitz bidrar med treningsråd underveis.

- Jeg løper lite for tida og må nok opp i tre-fire øker i uka, sier Dæhlie til Dagbladet.

TRENER OG ELEV: Grete Waitz skal gjøre maratonløper ut av OL- og VM-vinner i langrenn, Bjørn Dæhlie. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TRENER OG ELEV: Grete Waitz skal gjøre maratonløper ut av OL- og VM-vinner i langrenn, Bjørn Dæhlie. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
image: Løperdronning utfordrer skikonge
TRENING STYRKER: Waitz støtter stiftelsen Aktiv mot Kreft, som skal hjelpe pasienter til en bedre hverdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media