Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løpet kjørt for «Innovation»?

Ved siste måling fra Whitbread-seilasen klokken sju i dag morges hadde «Innovation» rykket opp en plass siden siste måling seks timer tidligere, men det er mer fordi «EF Education» i øyeblikket kjører enda treigere enn den norske båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan fortsatt se ut som om det er «Toshiba» og «Chessie Racing» det står mellom, men nå har båtene valgt høyst ulike ruter. Brunel Synergi, som har gamblet mest, er nå hektet fullstendig av kampen. Båten er nå 66,7 nautiske mil bak lederbåten. Foran dem er det «Innovation Kværner» og de svenske jentene på «EF Education» som slåss om sjuende plassen. Avstanden fra den norske båten fram til «Toshiba», som det siste døgnet har tatt grep om førsteplassen, er nå blitt hele 23,3 nautiske mil.

 Bak de to lederbåtene er det jevnt mellom «Merit Cup», «Swedish Match» og «Silk Cut».

 Den norske båten, som har valgt en langt mer østlig kurs enn de fleste andre i feltet, har slåss med «EF Education» siden begge båtene var i teten, og i går skrev Knut Frostad følgende om duellen som i øyeblikket har tatt båtene fra øverste halvdel til nederste halvdel:

 What a close race. Not that we don't like being chased by girls, but «EF Education» has really been giving us a hard time out here.

 Frostad forteller videre at de nettopp har passert datolinja, hvilket betyr at det fortsatt er tirsdag, og Frostad mener at denne tirsdagen kan bli viktig for løpets videre utvikling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!