-  Løpet ødelagt av tullinger

En irritert Thor Hushovd (26) mener seierssjansen i går ble ødelagt av «noen tullinger».

Grimstad-syklisten lå i en perfekt posisjon i hovedfeltet da han forsvant i asfalten ved massevelten én kilometer før målseilet på gårsdagens sjette etappe av Tour de France.

Forbannet, skuffet og deprimert lot Hushovd det skinne klart igjennom hvem han mente har skylda for at årets Tour de France har blitt et veltesirkus:

-  Dette skjer fordi noen tullinger, som ikke har noe i en spurt å gjøre, prøver å blande seg inn i tetgruppen. De kjemper om en 25. plass og ødelegger for de beste spurterne. Det er ikke første gangen dette er skjedd, sa Hushovd til NTB like etter målpasseringen.

-  Ville vunnet

Thors pressetalsmann Atle Kvålsvoll sier til Dagbladet at han tror Hushovd ville knekket resten av feltet i en spurt i går.

-  Spurten var i en slapp oppoverbakke. Det passer Thor utmerket, for her hadde han fått utnyttet kjempekreftene sine.

Hushovd er enig:

-  Denne spurten var jo laget for meg. Jeg har tenkt på denne spurten i hele dag, beina var superspreke og alt lå til rette for en etappeseier.

-  Nok uflaks

Mannen i den grønne spurttrøya - Robbie McEwen - var den uheldige som i trengselen i kampen om posisjonene startet massevelten. Hushovd trodde først han skulle komme seg unna i tide, men så fikk han en annen sykkel under hjulet og var sjanseløs på å unngå asfalten.

Samtidig forsvant en gyllen mulighet til å gjenerobre den grønne spurttrøya. Med McEwen i asfalten ville Thor om han hadde blitt blant de tre beste stilt i grønt på dagens sjuende etappe - de 204,5 kilometrene fra Chateaubriant til Saint-Brieuc.

-  Det er jo litt typisk med tanke på det som har skjedd de siste dagene. Det føles som om jeg er forfulgt av uhell. Men heldigvis fikk jeg bare noen skrubbsår. Jeg er i god form og satser på at jeg har fått min dose med uflaks. Jeg skal prøve på seier igjen allerede lørdag, forsikrer Hushovd.

-  Flere sjanser

Kvålsvoll tror Hushovd vil vokse på de siste dagers hendelser.

-  Dette vil bare tenne Thor ekstra, for han har så lyst til å vise hva han er god for. Og formen er oppadgående, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

I kampen om den gjeve grønne trøya falt Hushovd ned til sjuendeplass, mens hans lagkamerat i Credit Agricole i fjor - Cofidis-syklisten Stuart O'Grady - overtok trøya i går.

-  Muligheten til å vinne den trøya henger nå i en tynn tråd. Derfor vil jeg satse enda hardere på en etappeseier nå, og jeg har flere sjanser til å klare det, sier Hushovd.

Arvesen i brudd

Kurt Asle Arvesen hadde definitivt sin største seierssjanse i går. Den norske CSC-proffen var i brudd med fem andre syklister det meste av etappen - og lå på det meste 4.20 minutter foran hovedfeltet. Men kreftene holdt ikke helt inn.

-  Flere sterke lag i hovedfeltet samla seg om å innhente oss. Da ble det vanskelig å holde unna, oppsummerte Arvesen overfor TV2 etter løpet.

Også han var innblandet i velten like før mål.

SINT: Thor Hushovd mener selv han ville hatt store sjanser til å vinne i går. Så veltet han, og lå i asfalten mens det ble kjempet om etappeseieren.