SPARKET: Julen Lopetegui fikk ikke sitte lenge i managerstolen i Real Madrid. Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
SPARKET: Julen Lopetegui fikk ikke sitte lenge i managerstolen i Real Madrid. Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Julen Lopetegui ferdig i Real Madrid

Lopetegui fikk sparken

Santiago Solari tar over midlertidig.

Det melder Real Madrid på sine nettsider.

Real Madrid har hatt en sesonginnledning som rett og slett har vært langt under pari, og Julen Lopetegui må nå ta konsekvensen av det.

Det som har såret klubbens stolthet mest er ydmykelsen mot Barcelona søndag - da de ble smadret med hele 5-1.

Han har fått sparken etter bare ti kamper som manager. Dette har vært Real Madrids verste sesongstart på 17 år.

- Denne beslutningen, vedtatt på høyeste hold, tar sikte på å forandre dynamikken til laget mens alle våre sesongmål fortsatt er mulig å oppnå, heter det i en uttalelse fra klubben.

Ikke overrasket

For La Liga-ekspert Petter Veland, kommer avgjørelsen langt fra overraskende.

- Overhodet ikke. Dette var som forventet. Han var vært en «dead man walking» siden tapet mot Alaves for tre uker siden, sier Veland til Dagbladet.

Den store dråpen som fikk et allerede fullt beger til å renne over var da dette ydmykende tapet mot Barcelona.

- Det ser ut som Lopetegui har vært klar over det selv, på måten han har uttalt seg og sett ut i det siste. Man så at dette kom til å utvikle seg negativt. De har ventet på rett tidspunkt. Nå er den sportslige krisen så stor at man ikke kan gjøre noe annet, sier Veland.

Real Madrid ligger på en niendeplass i La Liga.

Conte?

Nå er det altså Solari som leder laget i den spanske cupen onsdag og mot Valladolid på søndag. Nå har klubben 15 dager på seg til å finne en permanent løsning.

- Spørsmålet er hvem kandidatene er. Ryktene rundt Antonio Conte (tidligere Chelsea-manager, red. anm.) har bremset i dag, etter at han skal ha hatt en samtale med Florentino Perez (klubbpresident, red. anm.), der han har vært redd for hvordan han skal bli mottatt i garderoben, sier Veland.

Conte avsluttet nemlig et betent arbeidsforhold i Chelsea, der Real Madrid-keeper Thibaut Courtois var på det tidspunktet. I tillegg er han en sterk personlighet som fort kan havne i diskusjoner med en type som kaptein Sergio Ramos, tror Veland.

Han nevner Tottenham-trener Mauricio Pochettino som en kandidat, da han passer Real Madrids profil perfekt. Men han nevner også Belgia-trener Roberto Martinez.