<strong>STJERNE:</strong> Timo Werner forventes å bli en stjerne i årets Premier League. Men tyskeren er ikke den eneste nysigneringen som har det potensialet. Foto: Glyn KIRK / AFP)
STJERNE: Timo Werner forventes å bli en stjerne i årets Premier League. Men tyskeren er ikke den eneste nysigneringen som har det potensialet. Foto: Glyn KIRK / AFP) Vis mer

Fem signeringer å se opp for

Loppet faren for penger

Fra å loppe penger av faren til å bli målkonge i Premier League? Timo Werner er bare en av mange nye spennende signeringer i Premier League denne sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for coronapandemiens stadige trussel mot verdenssamfunnets økonomi, har Premier League-klubbene handlet like flittig som alltid.

I det sesongen nærmer seg med stormskritt har klubbene snart brukt like mange milliarder som en person har fingre på hendene.

Chelsea er den klubben som har brukt desidert mest penger så langt, men det er ikke bare i London det har blitt handlet og her har du en oversikt over hva Dagbladet mener er sommerens mest spennende signeringer:

Timo Werner (RB Leipzig - Chelsea)

Chelsea og Frank Lampard var til slutt klubben som vant kampen om Werner og fikk kloa i den tyske landslagsspissen for rapporterte 53 millioner pund (620 millioner NOK).

24-åringen som i fjor puttet 28 mål i Bundesliga kan bekle både en spissrolle og kantrolle, men trives nok aller best som spiss. Målsnittet på 0,8 i fjor er testamenteringen av tyskerens mållyst, noe som allerede viste seg som ung gutt.

- Faren til Timo var trener for A-laget vårt, men når han kom for å se sin 7 år gamle sønn spille lovet han ham litt penger for hvert mål han scora. Jeg tror han angret på det veldig fort. Det var som om det var for lett for ham og han tok alle pengene til faren, har sportslig leder i barndomsklubben TSV Steinhaldenfeld sagt om den unge Werner.

Kai Havertz (Bayer Leverkusen - Chelsea)

1999-modellen Kai Havertz er så langt årets dyreste signering i Premier League og prislappen på vel 80 millioner pund (940 millioner NOK) legger press på den unge tyskeren. Men 18 mål og ni assist for Leverkusen i fjor taler for at Havertz blir en suksess på Stamford Bridge.

21-åringen har Mesut Özil som forbilde og har fått de beste skussmålene av den tyske legenden og sportsdirektøren i Bayer Leverkusen, Rudi Völler:

- Vi har hatt mange gode spillere gjennom historien til Bayer Leverkusen, men Kai Havertz er den beste.

<strong>STORSIGNERING:</strong> Kai Havertz. Foto: AFP
STORSIGNERING: Kai Havertz. Foto: AFP Vis mer

James Rodríguez (Real Madrid - Everton)

Colombianeren skjøt seg inn i alle fotballsupporteres hjerter under VM i 2014 og ble hentet av Real Madrid. Karrieren for Los Blancos startet lovende under Carlo Ancelotti, men etter at italieneren fikk fyken, gikk det tråere.

Det endte opp med et utlån til Bayern München for å gjenopplive karrieren i 2017 og 29-åringen viste igjen hvilket potensial som bor i ham. I fjor var han tilbake i Madrid, men fikk bare åtte kamper i La Liga.

Dermed kunne gamletreneren Ancelotti hente James Rodríguez gratis til Everton. Det er et kjempekupp og den offensive midtbanemannen kan slå ut i full blomst på Merseyside.

<strong>KUPP:</strong> James Rodriguez. Foto: Pa Photos
KUPP: James Rodriguez. Foto: Pa Photos Vis mer

Ollie Watkins (Brentford - Aston Villa)

Watkins er kanskje ukjent for de fleste, men tar han med seg formen som gjorde ham til en av de heteste spillerne i Championship i fjor, vil ikke det vare lenge.

Dean Smith hentet i sin tid Watkins til Brentford og har nå slått ny overgangsrekord i Aston Villa for å signere ham på nytt.

24-åringen, som sammenlikner seg selv med Thierry Henry, noterte seg for 25 mål i Championship i fjor og var nære opprykk til Premier League med Brentford. Men til tross for tapet mot Fulham i play-off-finalen skal Watkins få teste seg på det øverste nivået.

<strong>LOVENDE:</strong> Ollie Watkins. Foto: TGS Photo/Shutterstock
LOVENDE: Ollie Watkins. Foto: TGS Photo/Shutterstock Vis mer

Eberechi Eze (Queens Park Rangers - Crystal Palace)

Den engelske U21-landslagsspilleren hadde en fantastisk sesong for middelhavsfarerne QPR i fjor og noterte seg for 14 mål og åtte assist.

Den driblesterke 22-åringen kan minne en hel del om Wilfried Zaha i stilen og trives best på venstrekanten eller i tierrollen. Eze vil ta med seg masse kreativitet inn i Roy Hodgsons mannskap.

Eze er god med begge bena og var lenge ønsket av klubber som Sheffield United og Tottenham, men Crystal Palace var den eneste klubben som la over 200 millioner kroner på bordet.

<strong>KREATIV:</strong> Eberechi Eze. Foto: Pa Photos
KREATIV: Eberechi Eze. Foto: Pa Photos Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer