USIKKER: Svenskenes store sprinthåp Calle Halfvarsson innrømmer at han er usikker før VM-starten. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
USIKKER: Svenskenes store sprinthåp Calle Halfvarsson innrømmer at han er usikker før VM-starten. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

Lørdag gikk alle svenskene på trynet. Her er skrekk-svingen de frykter i VM

Har skapt trøbbel før.

FALUN (Dagbladet): VM-sprinten i Östersund er bare to dager unna, og i morges møtte det svenske sprintlandslaget pressen her i Falun.

Etter at Emil Jönsson skadet seg stygt under verdenscupsprinten i Östersund i helga, er det imidlertid en viss usikkerhet rundt det svenske herrelaget.

Det var nemlig ikke bare Jönsson som gikk i bakken da Finn Hågen Krogh vant i den omstride sprintløypa i Östersund.

Også sprintstjernene Calle Halfvarsson og Teodor Peterson fikk smake på snøen i Jämtland, mens Johan Lind røk ut, og beskyldte etterpå Tomas Northug for å ha dratt ham i trøya.

- Spesielt Sprinttrener Mats Larsson håper de hvitkledde unngår nye uhell i torsdagens VM-sprint:

- Det som skjedde i Östersund var spesielt. Det ble mye fiskebein i den sprintløypa, og det gjorde at det ble litt løst. Her er det ingen bakker hvor fiskebein er et alternativ, så det er ingen sånne saker som kan ødelegge, sier han til Dagbladet.

Larsson har imidlertid allerede pekt ut et punkt i den 1,4 kilometer lange VM-sprintløypa hvor det kan gå galt.

Etter den første lange bakken i løypa, kommer det nemlig en utforkjøring, og det er i bunnen av den, rett før løperne skal inn i en ny bakke, hvor Larsson frykter at det kan gå galt.

Fikk trøbbel Da det ble arrangert sprint under skandinavisk cup samme sted for en måned siden, var svingen nemlig svært isete, noe som gjorde at flere løpere fikk skikkelig trøbbel.

- Svingen var veldig isete i skandinavisk cup, så den kan bli en utfordring. Når det er sagt, så gikk jeg løypa selv i går, og da virket svingen helt fin, sier Larsson til Dagbladet.

- Så du er ikke bekymret?

DEN SKUMLE SVINGEN: Den er den markerte svingen i den 1,4 kilometer lange sprintløypa som skaper grunn til usikkerhet. Grafikk: Falun2015
DEN SKUMLE SVINGEN: Den er den markerte svingen i den 1,4 kilometer lange sprintløypa som skaper grunn til usikkerhet. Grafikk: Falun2015 Vis mer

- Hvis forholdene holder seg som i går, er det i hvert fall ingen fare.

- Får se en annen Calle En av dem som gikk på trynet i Östersund lørdag var Calle Halfvarsson, og på 15-kilometeren dagen etter følte ikke den svenske stjernen seg akkurat i superslag.

Treneren tror uansett at formen til 25-åringen er god.

- Han kommer til å være bra i VM. Han har trent i høyden, noe han ikke har gjort så mye tidligere, så han trenger litt tid på å finne formen. Jeg tror vi vil se en annen Calle på torsdag, sier Larsson.

Halfvarsson selv tror, om ikke annet, at han skal holde seg unna nye uhell på torsdag.

- Jeg håper at jeg skal holde meg unna hendelser her i Falun. Husk at det var en spesiell løype i Östersund, så jeg håper det blir annerledes her, sier han til Dagbladet.

Norske favoritter - Hvem ser du på som sprintfavorittene?

- Alle de norske løperne er favoritter. Det er de som jeg ser på som de farligste.

- Ikke russerne?

- Nei, de har ikke vist så mye i år på sprint. Det må eventuelt være Sergej Ustjugov, men det tror jeg ikke så mye på.

Calle Halfvarsson har hatt flere dueller med Petter Northug de siste årene, og vært i munnhuggeri med trønderen flere ganger, men han ser ikke på det som noe problem at Norge stiller med to blad Northug på sprinten - Petter og Tomas.

KLARE: Calle Halfvarsson (f.v.), Teodor Peterson og Johan Lind er klare for torsdagens VM-sprint. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
KLARE: Calle Halfvarsson (f.v.), Teodor Peterson og Johan Lind er klare for torsdagens VM-sprint. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Jeg har gått mot de hele tiden tidligere, så det spiller ingen rolle, sier han.

Håper på medalje - Hva er målet ditt for VM?

- Jeg er fornøyd hvis jeg drar hjem om to uker med medalje.

- En sprintmedalje, kanskje?

Ja, «precis». Jeg tror sprinten er min beste medaljesjanse i VM. Jeg tror jeg vil være best der. Det har gått bra på distanse i år også, men vi får se, sier 25-åringen, som er på 4. plass i verdenscupen.

TROR SVINGEN SKAL GÅ FINT: Svenskenes sprinttrener Mats Larsson tror svingen ikke blir like skummel på torsdag som den var for en måned siden. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
TROR SVINGEN SKAL GÅ FINT: Svenskenes sprinttrener Mats Larsson tror svingen ikke blir like skummel på torsdag som den var for en måned siden. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer