SVERER MELLOM LIV OG DØD: - Det var et ganske alvorlig slag, og det er nå bare en maskin som holder ham i live. Det er usikkert om han noen gang vil komme ut av koma, sier Abdusalamovs promotor. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports
SVERER MELLOM LIV OG DØD: - Det var et ganske alvorlig slag, og det er nå bare en maskin som holder ham i live. Det er usikkert om han noen gang vil komme ut av koma, sier Abdusalamovs promotor. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY SportsVis mer

Lørdag holdt han ut i ti runder med store skader. Nå kjemper bokseren for sitt liv

- Usikkert om han noen gang vil våkne opp fra koma.

(Dagbladet): Lørdag gikk russiske Magomed Abdusalamov ti fulle runder mot kubanske Mike Perez i Garden Theater i New York.

Tross en brukket nese, brukket hånd og store hevelser i ansiktet, holdt Abdusalamov ut i ti runder, men i etterkant gikk det galt.

Blodpropp og slag På vei til sykehuset for å behandle skadene han hadde pådratt seg, forverret tilstanden seg betraktelig for bokseren som tapte på poeng. Han begynte å kaste opp, riste og klaget over en voldsomt hodepine.

Etter en undersøkelse fant legene ut av han hadde en blodpropp i hjernen, men under operasjonen fikk Abdusalamov en voldsom feber. Han skal også ha fått slag under behandlingen, og ble etter hvert lagt i kunstig koma.

Russerens promotor, Nathan Lewkowicz, sier til New York Post at tilstanden er alvorlig for bokseren hans.

- Det var et ganske alvorlig slag, og det er nå bare en maskin som holder ham i live. Det er usikkert om han noen gang vil våkne opp fra koma. Det er ingen som vet. Det er derfor de følger situasjonen så tett, sier han.

18-0-0 32-åringen fra Makhatsjkala i Dagestan hadde før lørdagens kamp bokset 18 proffkamper, og vunnet alle. 12 av dem på knockout.

Managerens hans, Boris Grinberg, har tidligere sagt at det bare var et tidsspørsmål før Abdusalamov vant en større tittel.

- Bokseren min vil slå alle i tungvektsklassen, sa han.

Nå er det altså fare for at russerens 19. kamp kan vise seg å bli hans siste.

ALVORLIGE SKADER: Russeren brakk både nesa og hånda i tillegg til alvorlige hevelser i ansiktet under kampen mot cubaneren, men det var på sykehuset i ettertid at alt gikk galt. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports
ALVORLIGE SKADER: Russeren brakk både nesa og hånda i tillegg til alvorlige hevelser i ansiktet under kampen mot cubaneren, men det var på sykehuset i ettertid at alt gikk galt. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports Vis mer