Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lørdag møter Frp-politikeren norsk pokerstjerne til duell om en million kroner

- Udelt positiv respons fra partifeller.

DUELLERER: Ola Amundsgård møter stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra Fremskrittspartiet til pokerduell om en million kroner på lørdag. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com
DUELLERER: Ola Amundsgård møter stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra Fremskrittspartiet til pokerduell om en million kroner på lørdag. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com Vis mer

(Dagbladet): Ola Amundsgård, som er en av Norges fremste pokerspillere, utfordret i slutten av oktober samtlige norske stortingspolitikere til duell om en million norske kroner.

Selv har han ingenting å tjene på en eventuell seier, men dersom vedkommende som aksepterer utfordringen vinner, vil han få det aktuelle beløpet.

Det Amundsgård vil oppnå, er en debatt rundt pokerens situasjon i Norge.

Ingen veteran Kort tid etterpå godtok Erlend Wiborg, stortingsrepresentant for Frp i Østfold, utfordringen.

Han sier til Dagbladet at han regner med å bli et lett bytte for Amundsgård, og at pokererfaringen ikke er den helt store, selv om han hadde planer om å legge seg i hardtrening.

- Jeg har vel bare spilt poker en seks-sju ganger med venner eller på Internett. Vi får håpe det holder, flirer han.

Han forteller også at reaksjonene fra hans partifeller i Frp har vært udelt positive etter at han sa ja til å være med.

- Ja, så absolutt. Dette er ikke den største eller den viktigste politiske saken, men det er over 300 000 nordmenn som spiller poker. Dette foregår nå på utenlandske nettsider, og det hadde vært bedre om dette foregikk i lovlige og ryddige former her hjemme, sier Wiborg.

Donerer eventuell gevinst Wiborg har selv skrevet på sine hjemmesider at han ikke regner med å vinne, men at deltakelsen bare vil være med på å underbygge hans poeng: poker er et ferdighetsspill.

- Hvis vi får legalisert poker i Norge, vil dette også generere store inntekter som samfunnet kunne brukt for å hjelpe de som i dag sliter med spilleavhengighet. Dette er penger vi i dag går glipp av, da vi har presset norske pokerspillere til utenlandske spillselskaper og illegal spilling i Norge, skriver han.

Stortingsrepresentanten skriver også at han, dersom han mot alle odds skulle vinne, akter å donere pengene til et godt formål.

Lang duell Duellen vil riktignok ikke bli avgjort på lørdag. Det blir etter alle solemerker en langtrukken affære.

Pokervarianten som skal spilles, er Pot Limit Omaha, og det skal spilles ikke mindre enn 10 000 hender.

Den av de to duellantene som da sitter igjen med flest sjetonger, stikker av med seieren. Det heter også i forutsetningene for duellen at begge må kunne stille minst 20 timer til disposisjon i måneden fram til 7. mai, eller kampen er avgjort.

For ytterligere informasjon om duellen, se her.