NY KLUBB:  John Anders Rise signerte i dag for Ull/Kisa. Etter ti år som HamKam-spiller, debuterer han mot nettopp HamKam lørdag. Foto: Ull/Kisa.
NY KLUBB: John Anders Rise signerte i dag for Ull/Kisa. Etter ti år som HamKam-spiller, debuterer han mot nettopp HamKam lørdag. Foto: Ull/Kisa.Vis mer

Lørdag møter han klubben han spilte for i går

John Anders Rise forlater kriserammede HamKam etter ti år.

(Dagbladet): HamKam unngikk så vidt konkurs i starten av måneden. For å komme seg gjennom sesongen, så styre seg nødt til å innføre lønnskutt.

Mange har benyttet seg av muligheten til å forlate den synkende skuta.

Fem spillere bort Før lønnskuttet forsvant Pekka Lagerblom og Ike Fofana fra klubben. På grunn av lønnskuttet har Tore Andreas Gundersen og lagets kaptein Viktor Adebahr, begge gitt beskjed om at de gir seg. I tillegg er Christoph Psychè på prøvespill hos Sogndal.

Forlater klubben gjør også John Anders Rise. Modølen har vært med alle klubbens opp- og nedturer siden 2005.

Nå bytter han ut den grønnhvite drakta med Ull/Kisas gulgrønne.

Debuten for Jessheim-klubben kan bli av det spesielle slaget for Rise. Mandag ga han HamKam beskjeden om at han gir seg. Kommende lørdag er nettopp HamKam motstander for Ull/Kisa.

- Det blir spesielt. Men for meg er det uproblematisk. Atmosfæren vil være spesiell før start, men når fløyta går, glemmer man det, sier John Anders Rise til Dagbladet.

- Tungt hjerte - Det er med tungt hjerte og blandede følelser at jeg fra dags dato har terminert kontrakten min med HamKam. 2014 har foreløpig vært et veldig tøft år og vi har måttet tåle mange trøkker i form av alvorlige skader, flere tap og nå nylig en vanskelig økonomisk situasjon. Som en konsekvens av sistnevnte er klubben avhengig av å kutte drastisk i kostnader, noe som innebærer et kraftig lønnskutt for oss spillere. Forståelig nok er ikke dette like gjennomførbart for alle. Ved at jeg har valgt å gå sparer klubben noen kroner, samtidig som jeg ikke legger skjul på at det åpner muligheter for min egen del til å kaste meg ut i noe nytt, skriver Rise i en melding på klubbens hjemmeside.

Rise trener for tiden juniorlaget til Hamar-klubben. Det vil han fortsatt gjøre, inntil videre.

Ull/Kisa må kjempe febrilsk for å berge plassen på nivå to. Jessheim-klubben ligger nest sist, bare søndagens motstander har kapret færre poeng.

- I John Anders får vi inn en voksen og erfaren spiller. En slik type blir viktig i den høstsesongen vi nå går inn i, sier Ull/Kisa-trener Tommy Berntsen til klubbens hjemmeside.

Rise har signert en kontrakt som strekker seg ut inneværende sesong.

 TIPPELIGA-ERFARING:  John Anders Rise har vært i HamKam siden 2004. Her fra en kamp mot Rosenborg og Didier Ya Konan i 2008. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TIPPELIGA-ERFARING: John Anders Rise har vært i HamKam siden 2004. Her fra en kamp mot Rosenborg og Didier Ya Konan i 2008. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer