ANNONSØRINNHOLD

Franskmenn i tet: Lyon inntok tabelltoppen med 4-1 borte mot Marseille. Kan de beholde den etter lørdagens kamper? Det tror Dagbladets oddstipper. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT
Franskmenn i tet: Lyon inntok tabelltoppen med 4-1 borte mot Marseille. Kan de beholde den etter lørdagens kamper? Det tror Dagbladets oddstipper. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVATVis mer

Lørdagens oddstips: Chelsa skyter med blankt

Her finner du forhåndsanalyser til en rekke av lørdagens fotballkamper.

Under følger en rekke analyser av fotballkamper som spilles lørdag.

Mine spesielt anbefalte spill er uavgjort i West Ham - Chelsea (spillstopp 13.40) til 3,15 i odds, alternativt 1,80 på under 2,5 mål i samme kamp. I tillegg prøves Lyon hjemme mot Montpellier (spillstopp 16.55) til 1,70 i odds.

Av høyoddsere frister ettmålsseier til Manchester United borte mot Reading (spillstopp 18.25, 3,45 i odds).

Se også helgens Oddsprogrammet

Spillstopp: 13.40

West Ham - Chelsea         
Odds: 3,45  - 3,15 - 1,85

Premier League. Hett London-oppgjør. West Ham har to tap på rad, men det har vært i to vanskelige bortekamper mot Tottenham og Manchester United. Gjorde seg ikke bort i noen av dem, men ser sterkere ut defensivt enn offensivt, og er blant lagene som skaper færrest sjanser på hjemmebane. Er nummer ti med brukbare 3-3-1 hjemme. Ingen nye skadefravær, men får sin viktige midtbanespiller og kaptein Mark Noble tilbake fra suspensjon. Chelsea har spilt to hjemmekamper under sin nye sjef Rafael Benitez, begge har endt 0-0 (Manchester City og Fulham). Savnet etter en målscorer er skrikende, og Benitez gjensyn med sin gamle spiss Torres har så langt ikke gitt tellende resultater. Holder fortsatt tredjeplassen, men avstanden opp til Manchester-klubbene vokser. Viktig Champions League-kamp onsdag, men skal ha overkommelig motstand der i danske Nordsjælland. Forsvareren David Luiz er suspendert, mens rutinerte John Terry og Frank Lampard fortsatt er skadet. Mye tyder på lite mål her, og 3,15 på uavgjort er neppe noe dårlig spill.   

West Ham - Chelsea Hcap 1-0              
Odds: 1,70 - 3,60 - 3,20    

West Ham er gitt ledelsen 1-0 ved start. West Ham har 6-0-1 hjemme med ett måls fordel, mens Chelsea har 2-1-3 borte med tilsvarende handicap. Statistikken går litt på båten med et trenerskifte, og en knapp borteseier kan være et alternativ.

West Ham - Chelsea over/under 2,5 mål    
Odds: 1,70 — 1,80
                                       
Over/under 2,5 mål. Under 2,5 mål til 1,80 frister definitivt her. Begge lag har tilnærmet lik fordeling mellom målrike og målfattige oppgjør, men mange forventer et mer defensivt Chelsea under Benitez og 0-0 i to strake kamper bekrefter vel det. I tillegg er dette et tøft London-derby.

Spillstopp: 15.55

Arsenal - Swansea City                                
Odds: 1,35 - 3,80 - 6,85    

Premier League. Begge lagene er ubeseiret i sine siste seks kamper uansett turnering, men det er mye poengdelinger. For Arsenals del har tre av de fire siste Premier League-kampene endt uavgjort, sist onsdagens 1-1 borte mot Everton. Skaper haugevis av sjanser, men sliter med å sette dem i mål. Forsvareren Laurent Koscielny hinket ut av Everton-kampen og er sistemann på en skadeliste som er relativt kort, med Santos, Diaby og langtidsskadde Rosicky og Fabianski. Arsenal er på en syvendeplass med 3-2-1 på hjemmebane, og er tabellnabo med Swansea, som ligger på åttende. Waliserne slo sterke West Bromwich 3-1 hjemme sist. Har tre poengdelinger på de fem siste kampene, men er generelt ikke noe stort reiselag med 2-1-3 borte. Ingen nye skadebekymringer, og 1,35 på hjemmelaget synes altfor tynt da bare ett poeng skiller lagene.

Arsenal - Swansea City Handikap 0-1
Odds: 2,00 - 3,45 - 2,60  

Swansea er gitt ledelsen 1-0 ved start. Arsenal har 2-1-3 hjemme med handicap, Swanse har 3-1-2 borte med ett måls fordel. Man sitter med en følelse av at det løsner effektivitetsmessig for Arsenal snart, og 2 i odds på en klar hjemmeseier er mer interessant.  

Fulham - Tottenham
Odds: 2,65 - 2,95 - 2,30  

Premier League. London-oppgjør. Fulham klarte 0-0 borte mot Chelsea tross suspensjonen på midtstopper og kaptein Brede Hangeland. Han soner sin siste kamp her, og også hva gjelder skader er det ikke noe nytt, fortsatt de samme forfallene. Begynner å få en lite lukrativ formrad med seks strake uten seier, selv om fire har endt med poengdeling. Falt ned på en 11.plass i denne perioden, og må prøve å finne tilbake til sin tradisjonelt gode hjemmeform. 3-1-2 så langt. Sliter ofte mot Tottenham. Bortelaget tok en noe heldig 2-1-seier hjemme mot Liverpool sist, før det 3-1 hjemme mot West Ham. Har klatret opp på femteplass med disse seks poengene, borte har det så langt vært enten eller med 3-0-3. Adebayor er fortsatt suspendert, ellers ikke noe nytt på skadefronten. Pussig nok har begge disse lagene generøse 25-23 i målforskjell, og dette kan bli en artig kamp. Hva gjelder tipping er det bortelaget som tilsynelatende har mest medvind nå.

Fulham — Tottenham over/under 2,5 mål
Odds: 1,60 — 1,95                            

Over/under 2,5 mål. Fulham har fordelingen 5-1 hjemme, altså fem kamper med over 2,5 mål, én under. Tottenham har 6-0 borte. 1,60 på over 2,5 mål i denne synes et bra statistikkspill.

Liverpool - Southampton
Odds: 1,35 - 3,80 - 6,85                

Premier League. Jeg har regelmessig denne sesongen advart mot å spille Liverpool som tunge favoritter hjemme, og vil gjøre det igjen. Laget spiller ofte fin fotball, men synes hverken å ha de avgjørende ferdighetene foran mål, eller de små marginene ekstra, som trengs for å vinne regelmessig. Har 2-3-2 på hjemmebane, og en meget svak statistikk hva gjelder antall sjanser i forhold til antall scoringer. En god nyhet for klubben at midtbaneankeret Lucas Leiva er på vei tilbake, kan være i troppen. Southampton er på vei til å bli et formlag i Premier League, har to uavgjorte og to seiere på de fire siste kampene og har klatret opp på 18.plass. Gjør neppe store endringer i sitt formsterke mannskap, har ingen nye forfall som tvinger frem forandring. Svake 1-0-5 på bortebane, der bare QPR er slått. 1,35 er lite aktuelt på hjemmelaget, som bare ligger fire poeng over Southampton.

Liverpool - Southampton Handikap 0-1
Odds: 2,00 - 3,45 - 2,60  

Southampton er gitt ledelsen 1-0 ved start. Liverpool har 1-1-5 hjemme med handicap, Southampton meget svake 1-1-4 borte tross ett ekstra mål. Er litt mer fristet av 2 i odds på en klar hjemmeseier, selv om det er farlig å satse på at det «løsner» for fotballag.

Manchester City - Everton
Odds: 1,45 - 3,60 - 5,50

Premier League. Manchester Citys siste hjemmetap i ligaen var mot nettopp Everton, det er nesten to år siden. Har 6-1-0 på Etihad så langt denne sesongen, der det eneste poengtapet kom mot Arsenal. Fortsatt ikke tapt i årets Premier League, og er ett poeng bak byrivalen United i toppen av Premier League. Har fortsatt sine back-skader med Clichy og Richards ute, uten at det er lett å score på laget av den grunn; sluppet inn færrest mål av alle med ti baklengs på 14 kamper. Everton startet sesongen flott og holder fortsatt en sjetteplass på grunn av det, men har bare vunnet én av de siste åtte seriekampene. Blir mye poengdelinger, og står med 5-7-2 totalt på 14 kamper. Altså bare to tap, begge på bortebane (2-3-2). Til denne kampen er viktige Leighton Baines trolig ute, mange vil mene at han har vært Evertons beste spiller så langt. Mangler også kaptein Phil Neville. Everton har et bra tak på hjemmelaget, men bør bli for lette i dag. Styrer likevel unna spill i denne.

Queens Park Rangers - Aston Villa
Odds: 1,90 - 3,10 - 3,35  

Premier League. Queens Park Rangers spiller sin andre kamp under manager Harry Redknapp, den første på hjemmebane. 0-0 borte mot Sunderland tirsdag, og mange vil se denne hjemmekampen som den ideelle anledning til å ta sesongens første seier i Premier League, etter at de 14 kampene så langt har gitt magre fem poeng via poengdelinger. Har 0-3-3 hjemme, svake 4-12 i målforskjell. Det peker mot et av QPRs problemer, nemlig det å score mål. Hjelper heller ikke at spissene Zamora og Johnson stadig er ute. Aston Villa har også hatt en vanskelig sesong så langt, og ligger så vidt over nedrykksplass. 1-0 hjemme mot Reading sist etter scoring sent i kampen, før det 0-0 borte mot Arsenal. Synes å ha fått litt orden på forsvarsspillet, men har bare scoret tre mål på sine syv bortekamper så langt. 1-1-5 på de kampene. Har en del defensive forfall, blant andre Dunne, Herd og Vlaar (usikker), og det gir en bakoverlent stil. 1,90 synes tynt på et lag som ikke har vunnet ennå.

Queens Park Rangers - Aston Villa Handikap 0-1
Odds: 3,40 - 3,50 - 1,67    

Aston Villa er gitt ledelsen 1-0 ved start. QPRs jakt på sin første seier begynner å bli en langvarig affære, og skulle laget ta ledelsen vil trolig manager Harry Redknapp sette alle kluter til for å holde på den. Det gjør at en knepen seier til 3,50 er et mer attraktivt spill på hjemmelaget enn 1,90 for ren seier.

West Bromwich Albion - Stoke City
Odds: 1,90 - 3,10 - 3,35      

Premier League. West Bromwich har overrasket meget positivt under sin nye manager Steve Clarke, og holder en sterk fjerdeplass. Hadde fire strake seiere før det ble 1-3 borte mot Swansea onsdag, en kamp der laget spilte meget svakt. Har vært dominerende på hjemmebane så langt med 6-0-1, og slått lag som Chelsea, Everton og Liverpool. Hvilte spissen Shane Long i Swansea-kampen, han er trolig tilbake i denne. Målvakten Ben Foster er trolig fortsatt ute. Stoke er også i god form, med tre seiere på de fem siste kampene, men det er på hjemmebane laget gjør det. Står med langt mer ordinære 0-4-3 på bortebane, men er for all del et vanskelig lag å slå. Peter Crouch måtte ut med en smell da laget slo Newcastle 2-1 hjemme onsdag, usikker til denne. Michael Owen venter i kulissene, men det spørs om han er klar til å starte allerede i dag. 1,90 på hjemmebane får markeringen grunnet WBAs sterke hjemmestatistikk, men Stoke er som nevnt en utfordring for alle lag.

West Bromwich Albion - Stoke City Handikap 0-1
Odds: 3,40 - 3,50 - 1,67

Stoke er gitt ledelsen 1-0 ved start. West Bromwich har 3-3-1 hjemme med handicap, Stoke har 4-2-1 borte med ett måls fordel. En tynn hjemmeseier det mest naturlige tegnet å velge.    

Bolton Wanderers - Ipswich Town
Odds: 1,55 - 3,25 - 4,50

Engelsk Championship. Bolton tok sin første seier på fem kamper da Blackburn ble slått 2-1 borte tirsdag, hadde før det en rekke på fire uavgjorte. Det var lagets nye manager Doug Freedmans første seier. Sliter langt nede på tabellen i likhet med de andre lagene som rykket ned fra Premier League sist sesong, Bolton på en 17.plass. Har vist seg vanskelig å slå hjemme med 4-4-1, men skulle nok gjerne tatt litt flere seiere. Martin Petrov fikk prøve seg litt sist, men kan være ute igjen med en smell. Mark Davies tilgjengelig igjen, men det spørs om det endres mye i dette laget som vant sist. Ipswich er nummer 21, har 17 poeng. Etter nattsvart mørke i september og oktober har resultatene tatt seg opp i november, men stabilitet er fortsatt et problem. Gode resultater hjemme, men har tapt 0-5 og 0-6 i de to siste bortekampene, mot Crystal Palace og Leicester. 2-2-5 borte totalt. Midtbanespilleren Luke Hyam er tvilsom, skulle egentlig erstatte Nigel Reo-Coker som også er skadet. 1,55 på Bolton ser tynt ut.  

Bristol City - Wolverhampton Wanderers
Odds: 2,45 - 2,80 - 2,45

Engelsk Championship. Bristol City ligger på nedrykksplass med sine 15 poeng, syv bak Wolves. Tok en overraskende borteseier med 3-1 mot serietreer Middlesbrough sist lørdag, men var tilbake til hverdagen igjen med 0-2 borte mot Brighton tirsdag. Har gjort det til en slags vane å overraske mot de beste. Championships nest svakeste hjemmelag med 2-2-5 så langt. Klubbveteranen og midtstopper Louis Carey må trolig stå over med skade, ellers ingen nye på skadelisten. Ståle Solbakkens Wolves er i den dårligste formen av alle lagene, og denne uken ble Solbakkens bil ramponert. Det spekuleres i at nordmannen bare har et par sjanser til før det er kroken på døra. Er nummer 18 med 22 poeng, og har altså spilt ni på rad uten seier, hvorav hele seks er tapt. To strake hjemmetap. Får sin kaptein Karl Henry tilbake fra suspensjon, mens målvakten Carl Ikeme er usikker med en uggen finger. Har fortsatt en lang skadelist. Ser liten grunn til å satse penger på Wolves med det de har vist.

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion
Odds: 2,10 - 2,90 - 2,80

Engelsk Championship. Dette er et oppgjør med mye temperament, to lag som er heftige rivaler uten å ha noen geografisk grunn til det, ei heller fordi de har slåss om de samme pokalene. Følelsene stammer fra midten av 70-tallet, hvor de to uvennene Terry Venables og Alan Mullery tok over sjefsstolen i hver sin klubb, og mye drama utspilte seg. Crystal Palace får sin 15-målsspiss Glenn Murray tilbake til denne, etter at han var suspendert i tirsdagens 0-0 borte mot Hull. Har to kamper på rad uten seier og har måttet gi fra seg førsteplassen til Cardiff. Ligger ett poeng bak på annenplass, med 6-2-1 på hjemmebane. Kaptein Paddy McCarthy er fortsatt ute. Brighton er nummer syv, bare seks poeng bak hjemmelaget. Har syv strake uten tap, hvorav tre seiere. Det ser jo bra ut, på den annen side har laget bare vunnet disse tre kampene på de siste 12 seriekampene, så poengfangsten har tørket inn etter en flott sesongstart. 4-3-2 borte. Har tilnærmet fullt lag tilgjengelig. 1-1 i tilsvarende sist sesong, oddsen ser riktigst ut på hjemmelaget.

Millwall - Charlton Athletic
Odds:1,85 - 3,00 - 3,30  

Engelsk Championship. Lokaloppgjør i London. Millwall har rett og slett vært imponerende den siste tiden og har fire strake seiere, 12 strake uten tap. To flotte borteseiere de siste åtte dagene, begge mot «norske» lag; Blackburn og Wolves. Står med 5-2-2 hjemme på The Den. Kan ønske sin ving James Henry tilbake fra suspensjon. Han går trolig inn i laget, men manager Kenny Jackett er neppe lysten på å endre mye i dette vinnerlaget. Charlton Athletic er nummer 13 med 27 poeng, og gjør det bra etter opprykket. November har vist at laget har justert seg bra til dette nivået, og klubben står nå med fire seiere på de fem siste kampene. Er et svakt bortelag med 1-4-4, og på disse ni kampene har laget bare scoret ett eneste mål. Spissen Ricardo Fuller er usikker med skade, mens forsvareren Michael Morrison er suspendert. 1,85 er brukbar odds på hjemmelaget.

Nottingham Forest - Hull City
Odds: 2,15 - 2,85 - 2,75

Engelsk Championship. Ikke mye som skiller disse lagene, bare tre poeng. Nottingham Forest er nummer ni på tabellen, Hull nummer seks. Forest tapte 1-3 borte mot Ipswich tirsdag, men hadde før det to strake seiere, mot Sheffield Wednesday og Wolves. Er ikke et spesielt stabilt fotballag, men taper få kamper. 4-3-2 på hjemmebane. Spissen Simon Cox er ute i opptil to måneder etter en skade sist helg, har også midtbanespilleren Majewski på skadelisten. Jenas og Halford er tvilsomme. Hull City spilte 0-0 hjemme mot serietoer Crystal Palace tirsdag, før det et skuffende hjemmetap mot Burnley. Er nummer seks, og har vært brukbare borte med 4-1-4. Produserer bra med sjanser, men har slitt med konverteringen i det siste. Jack Hobbs er fortsatt ute. Dette ser ut som et typisk jevnt Championship-oppgjør, uten spesielt fristende odds.

Spillstopp: 16.55

Olympique Lyon - Montpellier  
Odds: 1,70 - 3,00 - 3,90  

Fransk Ligue 1. Lyon var i aksjon så sent som onsdag, i den svært viktige toppkampen mot Marseille i Ligue 1, der vinneren ville innta førsteplassen. Vant hele 4-1 etter et hat-trick av Bafetimbi Gomis, og kunne vel knapt finne en bedre måte å slå tilbake på etter 0-3-tapet borte mot Toulouse. Har altså ikke hatt så mye hvile foran denne kampen, men en slik seier bør gi en solid dose energi. Står med sterke 6-0-1 på hjemmebane. Skal altså opp mot fjorårets seriemester Montpellier, som er svært langt unna den sesongens storhet nå. Sliter på en 12.plass i en klynge av lag, men tok en fin hjemmeseier mot Bordeaux sist. Spilte ligacup onsdag og slo Nice med et noe reservepreget mannskap. Har ordinære 2-2-3 på bortebane. 1,70 på hjemmelaget er godkjent odds.

Olympique Lyon — Montpellier handicap 0-1
Odds: 3,05 — 3,35 — 1,85

Montpellier er gitt ledelsen 1-0 ved start. Lyon har vært så sterke hjemme at fire av syv hjemmekamper er vunnet med minst to mål. Montpellier har 4-2-1 borte med ett måls fordel. 3,05 på en klar seier til formsterke Lyon kan vurderes.

Spillstopp: 18.25

Reading FC - Manchester United
Odds: 7,65 - 4,00 - 1,30  

Premier League. Dagens siste Premier League-kamp er bunn mot topp. Reading slo som kjent Everton 2-1 hjemme for to uker siden, men har siden tapt to bortekamper mot utfordrere på nedre halvdel, Wigan og Aston Villa. Har bare ni poeng og er nest sist. Legg merke til hjemmestatistikken; 1-4-1. Laget fremstår altså som vanskelige å slå på Madejski Stadium, men har så langt ikke møtt noen av de aller beste. Det sterkeste laget møtt var trolig Tottenham, som vant 3-1 her. Manchester United har tatt to strake hjemmeseiere, mot QPR og West Ham. Imponerte kanskje ikke voldsomt i noen av kampene, men vi er vant til at laget er en poengmaskin uten alltid å vise blendende spillet. Leder Premier League med ett måls margin, og er det beste bortelaget så langt med 5-0-2. Er fortsatt uten Nani og Kagawa, mens Scholes og muligens Valencia er tilgjengelig. Skal være stor forskjell på lagene, men 1,30 borte i Premier League føles sjelden fristende, da er det faktisk mer oddsverdi i hjemmeseieren.

Reading FC - Manchester United Handikap 1-0      
Odds: 2,75 - 3,45 - 1,90  

Reading er gitt ledelsen 1-0 ved start. Jeg er svak for å spille ettmålsseiere til Manchester United på bortebane, noe som ga et fint overskudd sist sesong og også så langt i denne (fire ettmålsseiere på syv bortekamper hittil).

Spillstopp: 20.40

Juventus - Torino
Odds: 1,28 - 3,85 - 7,35  

Italiensk Serie A. Lørdagens eneste kamp i Serie A er et flott lokaloppgjør i Torino, det såkalte Derby della Mole. Dette er det eldste lokaloppgjøret i Italia og er spilt siden 1906, med klassisk stereotyp rollefordeling der Juventus er middel- og overklassens lag, mens arbeiderklassens lag. I realiteten er det selvsagt ikke så svart-hvitt. Juventus er som kjent regjerende seriemester, og leder også årets sesong, men jages kraftig av en rekke lag. 0-0 hjemme mot Lazio og 0-1 borte mot Milan i de to siste seriekampene. Distraheres nok noe av Champions League, der man onsdag har en avgjørende bortekamp mot ukrainske Shakhtar Donetsk. 5-1-1 hjemme. Arturo Vidal mangler. Torino er nummer 14, røk ut av cupen mot Siena onsdag og spilte før det 2-2 hjemme mot Fiorentina i ligaen. Har mange poengdelinger, men har bare vunnet én av de siste åtte seriekampene. 1-5-1 borte sier sitt. Dette lokaloppgjøret er ikke spilt siden 2008/09-sesongen, da Juventus vant 1-0 både borte og hjemme. Trenden i de få oppgjørene de siste årene har vært få scoringer. Er ikke helt overbevist av om 1,28 er nok i en kamp som denne.

Juventus - Torino Handikap 0-1
Odds: 1,85 - 3,55 - 2,80  

Torino er gitt ledelsen 1-0 ved start. Juventus har 4-1-2 hjemme med handicap, Torino 6-0-1 borte med ett måls fordel. Tipset på en knapp hjemmeseier går altså stikk i strid med statistikken, men støttes av lagenes innbyrdes oppgjør og forventningen om et tøft, hett og jevnt lokaloppgjør.

Spillstopp: 21.55

Real Madrid - Atletico Madrid
Odds: 1,42 - 3,95 - 5,80

Spansk Primera Division. Også i Madrid er det lokaloppgjør i kveld, det såkalte El Derbi madrileno, et derby som historisk har hatt en kraftig politisk undertone så vel som en nabofeide. Kampen gjøres denne gang ekstra interessant ved at lillebror Atletico har åtte poeng mer enn giganten Real, og lagene er tabellnaboer på henholdsvis tredje- og andre plass. Real Madrid har vunnet de siste åtte oppgjørene uavhengig av bane, og er ubeseiret i de siste 23 innbyrdes. Vi skrev 1999 da Atletico vant sist. Real Madrid gikk på et oppsiktsvekkende nederlag borte mot Real Betis sist, men står med 5-1-0 hjemme. Higuain, Essien og Marcelo er trolig ute med skader. Atletico Madrid har tatt oppsiktsvekkende 34 poeng på 13 kamper så langt og er bare tre poeng bak Barcelona. Vunnet alle syv hjemmekampene, har 4-1-1 på bortebane. Også sikret seg avansement i Europa League og cupen i det som så langt har vært en jubelsesong for manager Diego Simeones menn, og hans ettertraktede spissjuvel Falcao. Tilnærmet skadefri, der bare vingen Cristian Rodriguez er usikker. Bortelaget er nok fornøyd med uavgjort. Real-trener José Mourinho ser nok denne kampen som en mulig milepæl i jakten på et nytt ligagull, og H til 1,42 er mest aktuelt med Norsk Tippings odds.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.