<strong>VETERAN:</strong> Frode Kippe er blitt 40 år. Lørdag skal han prøve å hjelpe Lillestrøm med å unngå nedrykk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
VETERAN: Frode Kippe er blitt 40 år. Lørdag skal han prøve å hjelpe Lillestrøm med å unngå nedrykk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Serieavslutningen i Eliteserien

Lørdagens skjebnekamp kan være Kippes siste i LSK-drakt

424 kamper og over 20 år siden debuten, Frode Kippe er en legende av ordets rette forstand. Helgas kamp kan være hans aller siste for Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lillestrøm har ikke lovet Kippe en ny kontrakt og spilleren selv har ikke bestemt seg for veien videre. Det betyr at skjebnekampen mot Kristiansund til helga kan være hans siste.

- Vi får se. Jeg har ikke avgjort det foreløpig. Jeg har hatt fokus på denne sesongen her også får vi evaluere når sesongen er ferdig. Så får vi se hva det blir. Foreløpig er kroppen bra i hvert fall, sier Kippe til Dagbladet.

- Er det utelukkende en beslutning du tar eller er klubben med også?

- Nei, det er en totalvurdering det går på. Da må man se på hva det er av muligheter og hva som passer seg. Fysisk sett er jeg ikke bekymret for å fortsette. Kroppen tåler det veldig bra. Det er ikke det jeg er redd for. Det er helheten, hva som blir videre av satsinga. Man vet jo hva som kreves, sier Kippe.

Lillestrøm-trener Jørgen Lennartsson er ikke i tvil om at kapteinen starter på søndag og har bare lovord å si om veteranen.

- Han er viktig. Først og fremst er han er et veldig bra menneske. Et klokt menneske, en spiller med stor erfaring og en spiller med stor taktisk kunnskap. Han har en fin venstrefot og er veldig sterk i hodespillet. Jeg er veldig fornøyd med han både på og utenfor banen, sier Lennartsson til Dagbladet.

<strong>HYLLER KIPPE:</strong> Jørgen Lennartsson hadde bare positive ting å si om kapteinen sin. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HYLLER KIPPE: Jørgen Lennartsson hadde bare positive ting å si om kapteinen sin. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Håper du han er med neste år?

-Ja, det hå.., sier han før han avbryter seg selv.

- Den diskusjonen har vi sagt at vi ikke legger altfor mye energi på akkurat nå. Nå skal vi fokusere på kampen på lørdag også kommer det til å løse seg på en bra måte, fortsetter Lennartsson.

- Ikke vært gode nok

Lillestrøm har slitt på nedre halvdel av tabellen i flere år og har to strake tolvteplasser i Eliteserien før denne sesongen.

- Vi har ikke spilt bra nok fotball. Det er ikke noe tilfeldigheter heller. Vi har vært så gode som vi har vært. Vi har vært for ustabile og ikke vært gode nok i de tette kampene, sier Kippe

- Ville det vært ekstra kjipt om din siste kamp endte i nedrykk?

- Det ville det selvfølgelig vært hvis det skulle bli det. Jeg har ikke tenkt så mye over det scenarioet og vi har fullt fokus på å vinne kampen på lørdag.

- Har du tenkt over om det er mer eller mindre aktuelt å bli med ned i OBOS?

- Nei, det har jeg ikke, sier Kippe.

Lang pause

To uker mellom den nest siste og den siste serierunden har vært kritisert av mange, men både Kippe og Lennartsson mener pausen har vært bra for Lillestrøm.

- Pausen har passet oss perfekt. Vi hadde to tøffe økter forrige uke og så fikk spillerne fri i helga. Så har vi trent hver dag denne uka og vi har hatt veldig bra engasjement og intensitet. Så vi fikk godt utbytte av å ha en ledig helg, sier Lennartsson

Også Frode Kippe fikk godt utbytte av en ekstra uke.

- Vi har fått trent godt og gjort oss klare. Kampen på lørdag har vært i hodet mitt siden kampen mot Godset. Selvfølgelig skulle jeg helst spilt kamper, men det har vært greit for min egen del å få trent godt. Jeg har hatt litt småskader i høst så jeg trengte to gode treningsuker, sier kapteinen

Tenker ikke på nedrykk

Ifølge Kippe er ikke nedrykk et tema på Åråsen.

- Vi prater minst mulig om nedrykk. Det er viktig å holde positiv «go» i laget og ha troa på at vi skal klare det her. Hvis vi tenker verste scenario hele veien tror jeg det blir en veldig defensiv inngang til kampen, sier Kippe.

Selv om Lennartsson ikke sikkert kan si om Kippe fortsetter neste sesong er han sikker på at han selv blir værende neste år uansett hva som skjer.

- Jeg er med neste år uansett. Det er ikke noe tema i det hele tatt, sier LSK-treneren.

Lillestrøm møter Kristiansund klokka 18:00 på Åråsen i siste serierunde på lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer