Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

«Lorden» jublet, men så ødela Kippe for RBK:
- Deler ut en blåveis

Midtstopperen knuste RBK i feltet, og sikret et bortepoeng til Lillestrøm i RBKs jubileumskamp.

GA KANARIFUGL: Rosenborgs Mike Lindemann Jensen (th) med kanarifugl i bur, mottatt før kampstart fra LSK-kaptein Frode Kippe i anledning RBKs 100-årsjubileum.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GA KANARIFUGL: Rosenborgs Mike Lindemann Jensen (th) med kanarifugl i bur, mottatt før kampstart fra LSK-kaptein Frode Kippe i anledning RBKs 100-årsjubileum. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-Lillestrøm 1-1(Dagbladet:) Før kampen delte Frode Kippe ut en kanarfugl til jubilanten Rosenborg. Så ødela han moroa på Lerkendal.

- Det er rart å ha satt en demper for festen, men det var veldig deilig. Vi kriger og jobber knallhardt, sa den spillende Lillestrøm-legenden til Eurosport etter kampen.

- Vi gjorde det vi skulle gjøre, la Frode Kippe til.

- Freidigere enn vi trodde

De færreste hadde forventet at Lillestrøm skulle dominere banespillet på Lerkendal, og det gjorde de heller ikke.

Dermed var kontringer resepten.

I kampens femte minutt løp Mats Haakenstad fra det som var av RBK-forsvarere, men avslutningen skapte få problemer for André Hansen.

Det gjorde imidlertid Simen Kind Mikalsen få minutter etter.

- De er freidigere enn vi trodde. Alle forventa at han skulle legge inn, kommenterte Eurosports kommentator Bengt Eriksen etter at venstrebacken hadde dratt seg inn i RBKs sekstenmeter, for så å fyre av et farlig skudd.

Midtsjø-sjanse

Noe mål ble det imidlertid ikke, og sjansen ble etterfulgt av en periode der Rosenborg hadde mye ball.

De helt store sjansene uteble imidlertid, gode bevegelser fra Matthías Vilhjálmsson til tross. Han skapte en kjempesjanse i det 43. minutt da han hoppet over ballen og skapte rom for Fredrik Midtsjø.

- Prøver å tråkle seg gjennom, den vanskeligste av alle øvelser, sa Eriksen om forsøket fra midtbanespilleren som til sist ble stoppet av Origi.

Bendtner-mål

Den kenyanske sisteskansen var ikke like god etter 57 minutters spill.

Da smatt Nicklas Bendtner en ball under kroppen hans, etter å ha først ha blitt spilt gjennom av landsmannen Mike Jensen.

- Viktig for lorden, viktig for Rosenborg, sa kommentator Asbjørn Myhre om 1-0-målet.

Kippe fikset uavgjort

Likevel ble det ikke bare jubel på Lerkendal, til tross for Rosenborgs 100-årsjubileum. Det sørget midtstopperkjempen Frode Kippe for.

Han steg til værs, og overlistet RBK-keeper André Hansen. Det gjorde han nesten en gang til også.

- Han kom med gaver, han kom med blomster til Rosenborg før kampen, men nå på slutten av kampen deler han ut en blåveis til serielederen, sa Myhre da Kippe var totalt overlegen stopperkollega Tore Reginiussen i lufta.