Lørenskog anker straffen på 20 poeng

Men styrelederen innrømmer all skyld.

ANKER: Lørenskog anker den strenge straffen på 20 poeng. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix
ANKER: Lørenskog anker den strenge straffen på 20 poeng. Foto: Vegard Grøtt, NTB ScanpixVis mer

Lørenskog innrømmer at de har tabbet seg ut, men anker 20-poengsstraffen til appellutvalget i Norges Ishockeyforbund.

- Vi vil anke så fort som mulig, men må bruke tid på å formulere anken, sier Lørenskogs styreleder Stig Atle Johnsen, ifølge NRK.

Det var torsdag at forbundsstyret i Norges Ishockeyforbund kom med innstilling på at Lørenskog måtte fratas 20 poeng i kommende sesongs eliteserie. Klubben ble også ilagt en bot på 30.000 kroner, for at den for andre år på rad ikke klarte å levere lisenssøknaden innen tidsfristen.

Denne gangen var de tre måneder for sent ute.

Akershus-klubben mener at straffen er altfor hard. Samtidig innrømmer de noen feilgrep. Fredag hadde klubben et ekstraordinært styremøte.

- Jeg er styreleder her og sitter på ansvaret. Vi har all skyld for at vi ikke overholdt fristen. Det er jeg som ikke har gjort alt det vi kunne ha gjort, sa styreleder Johnsen under pressekonferansen.

- Har lært Johnsen hevder at flere klubber har levert for sent tidligere og unngått straff.

- Vi har klart det i 13 av 15 år. Men vi får innrømme at vi har tatt litt for lett på det. Vi var rett og slett ikke ferdig med regnskapet vårt.

Johnsen sier nå at klubben har lært og at dette ikke vil gjenta seg.

Sist sesong anket Lørenskog en poengstraff på seks poeng. Den gangen vant de fram med anken.

Spillere kan gå Romerikes Blad skriver at styreleder Johnsen har sagt at spillerne står fritt til å forlate klubben på grunn av det som er skjedd.

- Men vi har ikke fått noen signaler om at noen vil gå. Samtidig skjønner jeg at Steffen Thoresen føler seg lurt ut fra samtalen jeg hadde med ham før kontrakten ble underskrevet. Men vi trodde aldri dette ville få slike konsekvenser, sier styrelederen.

Thoresen sa ja til å spille for klubben mandag denne uken. Da var den siste utviklingen i lisenssaken ukjent.

(NTB)