Lørenskog festet grepet på Vålerenga

Vant på Jordal.

LEDER 2-1: Lørenskog leder 2-1 i kamper over Blake Evans Vålerenga. Arkivfoto: Kyrre Lien/Scanpix
LEDER 2-1: Lørenskog leder 2-1 i kamper over Blake Evans Vålerenga. Arkivfoto: Kyrre Lien/ScanpixVis mer

Tobias Lindström ble matchvinner da Lørenskog vant 2-1 over Vålerenga på Jordal Amfi søndag.

Dermed leder Lørenskog 2-1 sammenlagt og har festet grepet i kampen om en semifinaleplass i NM-sluttspillet i ishockey. Etter en jevn og tett kamp der begge lag scoret ett mål hver i overtallsspill, Vålerenga ved Blake Evans i 1. periode og tidligere VIF-spiller Anders Fredriksen for Lørenskog i 2. periode, gikk kampen til forlengning.

Etter 8.01 i 4. periode ble Tobias Lindström den store helten da han satte inn den avgjørende scoringen for Lørenskog med en mann mindre på isen.

I Stavanger var hjemmelaget i det lekne hjørnet og vant etter behag med 6-1 over gjestende Frisk Asker. Oilers leder også 2-1 sammenlagt i best av sju kamper.

I Hamar OL-amfi måtte Storhamar gi tapt i mjøsderbyet mot Lillehammer. Etter en jevn 1. periode kunne Lillehammer med tre scoringer i de to siste periodene ta en bunnsolid 5-2-seier. Sammenlagt står det 2-1 til Lillehammer, som har slått kraftig tilbake etter at Storhamar vant hele 9-1 i første kamp.

I søndagens siste oppgjør var serievinner Sparta Sarpsborg noen hakk hvassere enn Rosenborg, og avgjorde med 6-0 i Sparta Amfi.

Robin Dahlstrøm og René Bøe scoret to hver foran hjemmepublikum i «hockeytown». Sparta leder 3-0 sammenlagt og kan bli klar for semifinalen allerede tirsdag.

(NTB)