Lørenskog fikk tyrkiske Carew-penger

Litt for lite og fire år for seint.

(Dagbladet.no): Hver gang John Carew skifter klubb drypper det solidaritsmidler på moderklubben Lørenskog.

I hvert fall når de utenlandske proffklubbene gidder å betale.

Betalte ikke alt

Nå har det tyrkiske fotballforbundet hostet opp mye av det Besiktas skyldte etter Carew-kjøpet fra Valencia i 2004.

- Besiktas var truet med bøter, utelukkelse fra europacup eller poengtap i hjemlig serie som mulig straff. Selv ikke det nyttet. Så i siste instans har det tyrkiske fotballforbundet gått inn og betalt oss mellom 500.000 og 600.000 kroner, sier Lørenskog-leder Rune Østerhaug til Romerikes Blad.

Lørenskog regner med at mer trykk fra Fifa fører til at istanbulklubben punger ut restbeløpet, på et par hundre tusen kroner.

Lyon mangler

Så gjenstår bare Lyons gjeld, den franske klubben opparbeidet seg også gjeldsbrev til Lørenskog da Carew - etter kjøp og salg i 2005 og 2007.

BESTIKTAS NEKTET Å BETALE: Til slutt ordnet det tyrkiske fotballforbundet opp for John Carew tidligere klubb, som skyldte penger til Norge. Foto: Scanpix/Ap
BESTIKTAS NEKTET Å BETALE: Til slutt ordnet det tyrkiske fotballforbundet opp for John Carew tidligere klubb, som skyldte penger til Norge. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Jeg er overrasket over holdningen de har vist. Men jeg regner med at Lyon vil måtte betale på samme måte som det tyrkiske forbundet til slutt har gitt etter, sier Østerhaug til avisa.

Det trodde også Carew-agent Per A. Flod, da han i januar i fjor fortalte til Dagbladet.no at franskmennene bare trengte en faktura for å betale ut den vesle norske klubben.

Aston Villa utbetalte sine solidaritetsmidler kjapt da klubben kjøpte Carew for ett år siden.

Totalt har Carews overganger utløst omlag 3,2 millioner kroner i solidaritetsmidler for Lørenskog. Pengene skal blant annet brukes til en ny kunstgressbane.

- Disse midlene betyr kjempemasse for klubben. At disse pengene faktisk kommer inn, er alfa og omega, sa Østerhaug til Dagbladet.no i februar.

Lørenskog fikk tyrkiske Carew-penger
VILLE BETALTE: Carew har siden 2000 sikret over tre millioner inn i klubbkassa til Lørenskog.
MESTER I LØRENSKOG: På bakerste rekke, langt til venstre, skimtes en kjent frisyre. Dette er Lørenskogs Norway Cup-vinnere i 1993. Sjølsagt ble de også seriemestre.