Lørenskog har los på serielederen etter seier mot Vålerenga

Kun to poeng bak.

SEIER: Lørenskog (i hvitt) har heng på serieleder Stavanger etter å ha slått Vålerenga 3-1 på Jordal Amfi i kveld. Dette bildet er fra et oppgjør dem imellom i januar i år.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SEIER: Lørenskog (i hvitt) har heng på serieleder Stavanger etter å ha slått Vålerenga 3-1 på Jordal Amfi i kveld. Dette bildet er fra et oppgjør dem imellom i januar i år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Lørenskog har heng på serieleder Stavanger etter å ha slått Vålerenga med 3-1 på Jordal Amfi i torsdagens runde i eliteserien ishockey.

Stavanger slo Sparta i sin kamp tirsdag, og de kunne fått et fem poeng forsprang om ikke Lørenskog gjorde jobben sin torsdag.

Vålerenga har så langt skuffet stort, og Espen «Shampo» Knutsens utvalgte har havnet hele 15 poeng bak Stavanger. Vålerenga har riktignok én kamp mindre spilt.

På Jordal scoret Wacey Rabbit to mål i løpet av de to første periodene. Hans 1-0 scoring ble diskutert i TV 2 s hockeystudio, og det kunne fort ha endt med annullering etter en stygg takling av en Vålerenga-spiller.

Vålerenga reduserte ved Tobias Lindström tidlig i siste periode, men da Steffen Thoresen gjorde 3-1 med under fire minutter igjen på kampuret var kampen kjørt.

Lillehammer vant I Mjøsderbyet på Lillehammer dro hjemmelaget nok en gang det lengste strået mot erkerival Storhamar.

Hamar-laget var i ledelsen to ganger etter mål fra veteranen Pål Johnsen, men da ingen av hans lagkamerater klarte å score, og Storhamar-målvakten var i det gavmilde hjørnet, gikk det meste Lillehammer vei også denne gangen.

Lillehammers mange utlendinger viste stor effektivitet i sitt overtallsspill, og sto bak de tre første målene med én mann mer på isen. 4-2 og 5-2 ble kontret inn helt mot slutten av kampen da Storhamar presset på for utligning.

Lillehammer tok seg forbi Storhamar på tabellen til 5.-plass med sine 17 poeng.

Avgjorde i siste periode I Stjernehallen var det målløst etter to perioder mellom Stjernen og Manglerud Star. Gjestene fra Oslo tok ledelsen med 1-0 før vertene skjønte alvoret og scoret to ganger uten at MS klarte å svare. Også Stjernen passerte Storhamar på tabellen, begge lagene har 16 poeng.

Frisk Asker har imponert stort denne sesongen og hadde ingen problemer med å slå bunnlaget Kongsvinger med komfortable 7-2. Frisk holder 4.-plassen med sine 21 poeng.

(NTB)