Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lørenskog kjemper videre i poengtrekksaken

Får støtte fra idrettsforbundet.

I POENGSTRID: Lørenskog IK, her ved Thomas Jordhøy, har fått poengtrekk av Ishockeyforbundet etter å ha meldt inn klubblisensen for sent. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
I POENGSTRID: Lørenskog IK, her ved Thomas Jordhøy, har fått poengtrekk av Ishockeyforbundet etter å ha meldt inn klubblisensen for sent. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Før sesongen ble Lørenskog IK ilagt en bot på 30.000 kroner og et trekk på 20 poeng av styret i Norges Ishockeyforbund (NIHF). Årsaken var for sen levering av klubblisenssøknaden.

Hockeyforbundet avviste Lørenskogs anke av avgjørelsen, og dermed valgte klubben til slutt å sende saken inn til lovutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF).

I en pressemelding skriver Lørenskog at klubben opplever støtte i lovutvalget og vil ta saken videre:

- Den mest sentrale uttalelsen fra lovutvalget er etter Lørenskog Ishockey elites oppfatning denne: «Lovmessigheten av slike bestemmelser må vurderes etter en konkret helhetsvurdering, der blant annet praksis, hensynet til forutberegnelighet og regelverkets tilgjengelighet vil stå sentralt».¨

Vilkårlig straff? LIK viser til bestemmelsen de mener er relevant fra NIHFs klubblisensreglement. Der står det ingenting om at en klubb skal ilegges poengstraff ved forsinket levering av lisenssøknad.

- Det finnes ingen tidligere praksis på å ilegge poengstraff ved for sent innsendte dokumenter, her er det ingen forutsigbarhet, og vedtaket er truffet på vilkårlighet. Vedtaket til forbundsstyret er etter vår oppfatning, som vi hele tiden har hevdet, ugyldig, sier Lørenskogs advokat Erik Flågan.

Også Lørenskogs juridiske rådgiver John Cristian Elden mener Ishockeyforbundet har straffet LIK for hardt.

- Å bruke poengstraff som en inkassometode fordi noen er sene med å sende inn papirer er utrolig. Jeg antar at forbundet vil rette seg etter lovutvalgets uttalelse og endre forføyningen til en bot i stedet for et sportslig poengtrekk, sier Elden.

Lørenskog har sendt et brev til NIHF der klubben ber forbundsstyret om å gi tilbake de 20 poengene eller at det settes en voldgift dersom det er ønskelig. Klubbens presiserer at den ønsker å løse saken i minnelighet.

Ikke første gang Det var i slutten av mai at NIHF besluttet å ilegge Lørenskog bot og poengtrekk. Klubben leverte lisenssøknaden nesten tre måneder for sent. Også i 2012 leverte den søknaden for sent og ble bøtelagt.

- Jeg vil vel ikke vinkle det slik at vi ville statuere et eksempel, men nå må de finne seg i at vi reagerer på den måten vi gjør. Historikken taler vel ikke til deres fordel heller, sa visepresident Morten Lillehagen I NIHF den gangen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media