Lørenskog klar for sin første NM-finale

Vant 2-1 mot Vålerenga.

TIL FINALE: Lørenskogspillerne jubler etter mål av Kenny Corupe som sendte Lørenskog til finalen.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
TIL FINALE: Lørenskogspillerne jubler etter mål av Kenny Corupe som sendte Lørenskog til finalen. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Lørenskog er klar for sin første NM-finale i ishockey etter å ha slått Vålerenga 2-1 i den sjette semifinalekampen på Jordal Amfi onsdag.

Etter at David Livingstone tok over LIK før jul har pilen stort sett pekt oppover. Vålerenga var seiglivet i semifinaleserien og tvang oppgjøret til seks kamper, men til sist viste Lørenskog seg som det beste laget.

Avgjørelsen kom 2.25 ut i forlengningen da Kenny Corupe fanget opp en løs puck foran Vålerenga-målet.

Lørenskog tok ledelsen sent i 1. periode ved Mats Frøshaug i et overtallsspill. Vålerenga kom tilbake i målprotokollen da Jonas Oppøyen scoret i overtall mot slutten av midtperioden.

Altfor mange utvisninger kunne ødelagt for Vålerenga langt tidligere, men nok en gang sto Patrick DesRochers en kjempekamp slik at spenningen holdt seg lenge på Jordal Amfi.

SCORET: Kenny Corupe (i midten) setter inn det avgjørende målet som sender Lørenskog til finalen.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
SCORET: Kenny Corupe (i midten) setter inn det avgjørende målet som sender Lørenskog til finalen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

- Det er litt spesielt å kunne avgjøre kampen og ta oss til den første NM-finalen. Vi var heldige, for de jobbet bra og ga oss skikkelig kamp, sa Kenny Corupe til TV 2.

- De satte oss under et skikkelig press. Jeg så ganske tidlig at spillerne mine så slitne ut, slo Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen fast.

Lørenskogs motstander i NM-finalen er serievinner Stavanger Oilers, og første kamp spilles i Stavanger mandag.

(NTB)