Lørenskog med sjokkseier i Stavanger

Påførte motstanderen sesongens første hjemmetap.

SJOKKSEIER:Lørenskog vant overraskende 3-1 borte mot Stavanger i første kamp av NM-finalen i ishockey mandag. Her kjemper vertenes Martin Strandfeldt (t.h.) og Lørenskogs James Sixsmith om pucken. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
SJOKKSEIER:Lørenskog vant overraskende 3-1 borte mot Stavanger i første kamp av NM-finalen i ishockey mandag. Her kjemper vertenes Martin Strandfeldt (t.h.) og Lørenskogs James Sixsmith om pucken. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statistikken var ikke på Lørenskogs side, men laget vant likevel 3-1 og påførte Stavanger sesongens første hjemmetap i åpningskampen av NM-finalen i ishockey mandag.

Det som lenge var en stillingskrig endte til slutt med ett overraskende sterkt borteresultat for Lørenskog takket være mål av Kenny Corupe og Knut Henrik Spets i sluttminuttene.

Seriemester Stavanger gikk ut på isen i Siddishallen til første kamp av NM-finalen som klare favoritter. Hjemmelaget vant fem av fem kamper mot Lørenskog i grunnserien denne sesongen. I tillegg hadde Stavanger vunnet samtlige ti oppgjør mot gjestene fra Romerike de to siste sesongene.

Den gode statistikken hjalp imidlertid Stavanger svært lite i det som var en tett og jevn kamp. Lørenskog overrasket vertene da Mathias Trygg ordnet 1-0 på assist av Martin Laumann Ylven etter litt over ni minutter. Drøyt fire minutter senere kom utligningen ved Jimmy Kilpatrick. Den amerikanske 27-åringen utnyttet overtallsspillet godt og plasserte pucken fint til venstre for Lørenskog-målvakt Jürgen Penker.

Midtperioden var preget av mange utvisninger (7). Spesielt vertene pådro seg farlig mange tominuttere på kort tid, men ingen av lagene maktet å utnytte fordelen av å spille i overtall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer