Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lørenskog savner Carew-millioner

Mangler oppgjør fra Besiktas, Lyon og Villa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hver gang John Carew flytter på seg i Europa skal Lørenskog som moderklubb ha en liten prosentandel av overgangen.

Lørenskog har fortsatt ikke mottatt penger fra Besiktas eller Lyon. Klubbene kjøpte Carew i henholdsvis 2004 og 2005.

- Hva vi har krav på fra hver enkelt overgang, er jeg usikker på. Men til sammen handler det om millionbeløp, sier Lørenskog-leder Rune Østerhaug til Romerikes Blad.

NFFs Thor Grønnerud bekrefter overfor Dagbladet.no at akershusklubben har varslet fotballforbundet om pengesvikten.

- Det tar alltid tid når folk ikke er villige til å oppfylle forpliktelsene sine, sier Grønnerud.

Saken med Besiktas er sendt videre fra NFF til det internasjonale fotballforbundet Fifa. Ennå er ikke Lyon klagd inn.

Savner 3,2 mill?

Lørenskog tror de skal ha flere millioner. Reglene er slik at klubber en spiller har vært innom fra alderen 13 til 23 har krav på solidaritetsmidler.

SUPERMATCH: John Carew viste mot Real Madrid i november at han duger på aller høyeste nivå. Nå er nordmannen klar for Premier League.
SUPERMATCH: John Carew viste mot Real Madrid i november at han duger på aller høyeste nivå. Nå er nordmannen klar for Premier League. Vis mer

Det betyr at også VIF og Rosenborg skal få penger fra både Besiktas, Lyon og nå Aston Villa. Kjøpende klubb skal betale ut fem prosent av overgangssummen, som igjen skal fordeles etter antall år i tidligere klubber.

- Jeg vet at noen av disse klubben har fått penger, men ikke Lørenskog, sier Grønnerud til Dagbladet.no.

Carew blir trolig verdsatt til sju millioner euro (58 millioner kroner) i byttehandelen med tsjekkiske Milan Baros. Lyon skal ha betalt 60 millioner kroner for nordmannen, mens Besiktas slapp unna med 34 millioner.

Totalsummen blir i så fall 152 millioner kroner. Solidaritetsmidlene utgjør knapt åtte millioner kroner, og av dem kan Lørenskog ha krav på 40 prosent - eller 3,2 millioner.

Foreløpig har klubben fått null og niks.

Lørenskog stusser på at Carew likevel blir spilleklar i sine nye klubber, mens en guttespiller som går til Lørenskog ikke får spille før alt er i orden.

Carew gir baner i Lørenskog

- Det er systemet jeg reagerer på. De store klubbene gjør som de vil og det kommer ingen sanksjoner, sier Lørenskog-lederen til Dagbladet.no.

image: Lørenskog savner Carew-millioner

Han håper Villa kommer til å betale sine solidaritetsmidler raskere.

- Alt tar fryktelig lang tid, men jeg har en følelse av at Aston Villa er nærmere oss og blir enklere å ha med å gjøre, sier lederen.

Lørenskog har 1000 spillere fordelt på 100 lag. Fra tidligere Carew-overganger har klubben fått tre-fire millioner, som er investert i blant annet to kunstgressbaner og ei gresslette med flere baner.

- Alle penger vi får fra Johns overganger skal komme medlemmene til gode. Enhver krone går i et anleggsfond, sier Østerhaug.

Lørenskog er ikke den eneste norske klubben som har nytt godt av overganger. Sunderlands kjøp av Tore André Flo fra Rangers i 2002 utløste en bonus på 2,3 millioner til Stryn.

<B>VILLA-SPISS John Carew får spille selv om Villa drøyer med å betale en bit av overgangssummen til Lørenskog.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!