Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lørenskog stevner ishockeyforbundet for retten

- De får svare for seg.

AVVIST: Lørenskogs voldgiftforslag ble avist av ishockeyforbundet. Nå går det mot rettslig oppgjør. Her er det Tommy Kristiansen (nummer 91) som scorer for Stavanger i en kamp i Lørenskog tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AVVIST: Lørenskogs voldgiftforslag ble avist av ishockeyforbundet. Nå går det mot rettslig oppgjør. Her er det Tommy Kristiansen (nummer 91) som scorer for Stavanger i en kamp i Lørenskog tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lørenskog Ishockeyklubb elite stevner Norges Ishockeyforbund (NIHF) for retten i poengstraffsaken, melder klubben i en pressemelding.

NIHFs domsutvalg ila Lørenskog 20 minuspoeng fordi klubben overskred fristen for å søke lisens med over tre måneder. Det var ikke første gang Lørenskog ikke overholdt tidsfristen.

Ankesaken har vært gjennom NIHFs organer, hvor Lørenskog ikke har fått medhold. I desember avviste Norges Ishockeyforbund (NIHF) et forslag fra Lørenskog om voldgift, og uttalte at de anså seg ferdig med saken.

Nå tar Lørenskog saken videre til retten, ved hjelp av advokat Erik Flågan og høyesterettsadvokat John Christian Elden.

- Får svare for seg - Forbundet har slik vi ser det ikke besvart våre spørsmål eller etterkommet henstillinger om dialog og konstruktiv løsning til fordel for sporten. Da får de svare for seg og fremlegge etterspurt dokumentasjon i retten, siden de ikke ønsker å løse dette i minnelighet, sier Flågan.

- Her er det bare å brette opp ermene å få forbundet inn i nærmeste rettssal, sier John Christian Elden.

Flere innsigelser Lørenskog mener hockeyforbundet ikke hadde hjemmelsgrunnlag for ileggelse av poengstraffen, og har også ment at appellutvalgets leder Patrick J. Maloney var inhabil.

- Det finnes ingen tidligere praksis på å ilegge poengstraff ved for sent innsendte dokumenter, her er det ingen forutsigbarhet, og vedtaket er truffet på vilkårlighet. Vedtaket til forbundsstyret er etter vår oppfatning, som vi hele tiden har hevdet, ugyldig, har Lørenskogs advokat Erik Flågan tidligere uttalt.

Også Lørenskogs juridiske rådgiver John Cristian Elden mener Ishockeyforbundet straffet LIK for hardt.

- Å bruke poengstraff som en inkassometode fordi noen er sene med å sende inn papirer er utrolig. Jeg antar at forbundet vil rette seg etter lovutvalgets uttalelse og endre forføyningen til en bot i stedet for et sportslig poengtrekk, sier Elden.