Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lørenskog stoppet Oilers' seiersrekke

Vant på borteis.

 VANT:  Lørenskog og Mats Trygg (bildet) slo Stavanger Oilers i DNB Arena.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VANT: Lørenskog og Mats Trygg (bildet) slo Stavanger Oilers i DNB Arena. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Lørenskog stoppet Stavanger Oilers seiersrekke med 3-2-seier på bortvis i eliteserien ishockey torsdag.

Stavanger hadde ikke tapt på 13 kamper, og ikke gått tapende av isen siden Lillehammer vant 5-4 den 21. september. Det var dessuten Petter Thoresens gutters første hjemmetap denne sesongen.

Lørenskog kom best i gang i Stavangers storstue. Veteranen Mats Trygg satte inn ledermålet tidlig i midtperioden etter en målløs 1. periode.

Dan Kissel og Oilers slo imidlertid tilbake da de utnyttet overtalls spill kort etter. Mathias Trettenes har hatt en glimrende sesong i Oilers-drakten, og fikk sin landslagsdebut på hjemmebane for en uke siden. Han sendte Stavanger 2-1 en ledelse tidlig i 3. periode.

- Hete på grøten Det så ut som om Stavanger skulle ri hjem en ny tre poeng, men gjestene hadde derimot ikke gitt opp. Steffen Thoresen utlignet med litt over åtte og et halvt minutt igjen av kampen.

Lørenskogs nykommer David Laliberté stilnet en fullsatt arena da han sendte Lørenskog opp i 3-2 med litt over fem minutter igjen av kampen. Mats Trygg ble kåret til sitt lags beste spiller, og en viktig bidragsyter til seieren.

Lørenskog tok seg opp i 37 poeng, mens Stavanger troner øverst med sine 44 poeng.

- Vi jobber hardt og spiller bra i egen sone. Det er nøkkelen til seieren, sa Lørenskog-trener Kenneth Larsen.

- De var mer hete på grøten, og er dessuten mer disiplinerte enn oss. De vinner fortjent, og vi får smake litt av vår egen medisin. Vi gjorde det også vanskelig for oss, sa Stavanger-trener Thoresen til TV 2.
Lillehammer snudde

Lillehammer vant Sparta Sarpsborg ledet 1-0 etter to perioder borte mot Lillehammer. Men hjemmelaget slo tilbake to ganger i den tredje perioden. Joachim Eidsæther ble matchvinner med 16 sekunder igjen av kampen i Kristins Hall.

Frisk Asker fortsetter å imponere og torsdag ble det 3-2 borte mot Stjernen. Laget tok seg også forbi Sparta på tabellen og ligger på tredjeplass med 36 poeng.

Kongsvinger sparket treneren sin mandag, men trenerskiftet har ennå ikke gitt noe utbytte. Espen «Shampo» Knutsens «Iskrigere» vant 4-1, men mot tabelljumboen burde de ha satt tingene på plass langt tidligere.

Storhamar fikk en pangstart i bortekampen mot Manglerud Star. Før fire minutter var spilt hadde man gjort to mål. Storhamar har vanligvis hatt store problemer mot MS på borteis, men ga seg ikke før det sto 7-2 i protokollen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media