Lørenskog trekkes 20 poeng og får 30 000 i bot

Knallhard straff for hockeyklubben.

STRAFFES: Lørenskog har fått 20 poeng i trekk og 30 000 i bot for å ha levert inn lisenssøknaden for sent. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STRAFFES: Lørenskog har fått 20 poeng i trekk og 30 000 i bot for å ha levert inn lisenssøknaden for sent. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Ishockeyklubben Lørenskog trekkes 20 poeng i eliteserien kommende sesong etter at klubben leverte lisenssøknaden for sent, melder NRK.

Det betyr at laget som kom på tredje plass i fjorårets liga, starter med minus 20 poeng foran neste sesong.

Klubben er også ilagt en bot på 30.000 kroner av forbundsstyret. Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk bekrefter straffen overfor NRK.

- Hovedgrunnen er åpenbar, det er den sene leveringen av lisenssøknaden. Men historikken deres gjør at saken er mer alvorlig enn som så, sier visepresident i Norges ishockeyforbund, Morten Lillehagen, til Dagbladet.

Han forteller at de sendte avgårde et brev til Lørenskog om dette i går, og nevnte historikken deres.

- I utgangspunktet kunne vi ha nektet dem eliteseriespill neste sesong, det hadde vi hjemmel for. Men vi syntes det ville vært for strengt, og ga dem istedenfor poengtrekk og bot, som vi mener er nødvendig. Vå håper å slippe lignende saker i framtida, sier Lillehagen.

Lørenskog leverte lisenssøknaden først 24. mai. Det var nesten tre måneder for sent. Også i fjor sendte klubben inn søknaden for sent og ble bøtelagt.

- I mine 16 år som ishockeypresident har jeg aldri opplevd maken til arroganse. Den er helt ekstrem. De setter seg over det fellesskapet alle er en del av, sier ishockeypresident Ole-Jacob Libæk til Romerikes Blad tidligere i uka.

- Jeg har akkurat mottatt papirene, og vi i styret må få lese gjennom dem før vi går ut med noen uttalelse om dommen. Vi skal ha et styremøte tidlig fredag, og etter det vil vi komme med en pressemelding, sier Lørenskogs sportssjef Atle Olsen til NTB.

- Jeg vil ikke kommentere noenting, sier sportsdirektør Stig Atle Johnsen i Lørenskog til Dagbladet.

- Vil dere anke?

- Vå får se, sier Johnsen.

I 2010 og 2012 ble Lørenskog trukket poeng på grunn av sent innbetalte overgangsgebyrer. Lørenskog endte på tredjeplass i eliteserien sist sesong. I NM-sluttspillet ble LIK slått ut av Stavanger i semifinalen. Stavanger vant NM-gull.

Det er ikke lenge siden Steffen Thoresen ble klar for klubben.

- Jeg har kommet hit for å vinne, sa han til Lørenskogs hjemmesider.