Lørenskog trekkes seks poeng

Brukte fire ikke-spilleberettigede spillere.

STRAFFES: Lørenskog slo Vålerenga etter straffeslag forleden, men nå straffes klubben for brudd på regelverket. Foto: Røy Wahlstrøm / Dagbladet
STRAFFES: Lørenskog slo Vålerenga etter straffeslag forleden, men nå straffes klubben for brudd på regelverket. Foto: Røy Wahlstrøm / DagbladetVis mer

||| Eliteserieklubben Lørenskog er fratatt seks poeng for å ha brukt fire ikke-spilleberettigede spillere i sesongens seks første kamper.

I tillegg er klubben ilagt en bot på 30.000 kroner, 1500 kroner per kamp de fire nye spillerne deltok i. Poengtrekket ble vedtatt av forbundsstyret i Norges Ishockeyforbund (NIHF).

Ifølge generalsekretæren i NIHF, Jon Haukeland, dreier det seg om en glipp.

— Det er en ren administrativ bit som går ut på at Lørenskog ikke har betalt for overgangene i tide. Det har vært en misforståelse internt, sier han til NTB.

Reglene sier at klubben skal betale 1000 kroner i gebyr for hver overgang. Etter overgangen til blant andre Mats Frøshaug, Anders Fredriksen og Nicolai Bryhnisveen ble dette ikke gjort.

Kinkig sak
— Fordi det dreier seg om et så lite beløp er det ingen grunn til å tro at de (Lørenskog) har forsøkt å snike seg unna. Det er en kinkig sak, men av hensyn til de lagene som har forholdene i orden, har vi valgt å gjøre det på denne måten. Å gjøre om på alle resultatene i de kampene spillerne var involvert i ville være en urimelig straff, sier Haukeland.

Overfor TV 2 bekrefter leder for breddeavdelingen i LIK, Terje Sletbak, at kommunikasjonen mellom ham og lederen i aksjeselskapet (elitelaget) ikke var den beste da sistnevnte fikk overlevert det han trodde var regninger som allerede var betalt.

Han synes likevel straffen er for streng og mener NIHF burde gitt dem en mulighet til å gjøre opp for seg da glippen ble oppdaget.

Hardtsatsende
Klubben rustet opp stallen betraktelig foran denne sesongen, blant annet ved å hente flere landslagsspillere fra Vålerenga og amerikanske Dan LaCouture som senest sesongen 2008/2009 spilte i NHL.

Dommen kan ankes til NHFs appellutvalg.

Lørenskog har 15 poeng i årets serie etter at det ble 3-4-tap for Storhamar torsdag. Der er fortsatt nummer fire på tabellen. Blir poengstraffen stående, vil Lørenskog rykke ned noen plasser på tabellen.

(NTB)