Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lørenskog-treneren har ikke tatt trener A-kurset, likevel kan han og laget stikke av med «bøtta»

- Jeg tror vi vinner.

MOT «BØTTA»: Lørenskog-treneren, Kenneth Larsen, og hans mannskap kan stikke av med NM-seieren over Stavanger Oilers. Her fra den første finalen mellom de to lagene i år. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MOT «BØTTA»: Lørenskog-treneren, Kenneth Larsen, og hans mannskap kan stikke av med NM-seieren over Stavanger Oilers. Her fra den første finalen mellom de to lagene i år. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørenskog-trener Kenneth Larsen (40) har ikke engang fullført A-kurset, men kan likevel oppleve å bli NM-vinner i ishockey og banke sine langt mer meritterte trenerkolleger.

Det står 2-2 i kamper i NM-sluttspillet mellom Stavanger Oilers og Lørenskog foran onsdagens femte oppgjør.

- Jeg tror vi vinner og tar kongepokalen. Det sa jeg før serien startet også. Vi har en bra gjeng som står på sammen. Selvsagt er det jevnt, og det kan bikke begge veier, men jeg anser oss selv som en liten favoritt, sier Kenneth Larsen til NTB.

Da hadde Lørenskog akkurat avsluttet tirsdagens formiddagsøkt på isen i egen hall.

- Det handlet mest om å få mandagens kamp ut av beina og få gått litt på skøyter. Lagene kjenner hverandre godt, og det er ikke så mye å justere. Vi pratet ikke så mye om onsdagens kamp, sier Larsen.

Mer kjent Lørenskog har gått stort sett gått litt under radaren i hele år. Mer kjente ishockeylag og kjente trenerprofiler har stukket av med det meste av oppmerksomheten.

* Stavanger Oilers trenes av Petter Thoresen (54), en mann som har vært trener på toppnivå i Norge i 20 år, og som var en kjent klubb- og landslagsspiller lenge før det igjen.

* Storhamar trenes av Alexander Smirnov (51), som både har vært kaptein og verdensmester med det russiske landslaget.

* Vålerenga trenes av Espen «Shampo» Knutsen (43), en av Norges beste spillere gjennom alle tider og med flere år i NHL bak seg.

I Lørenskog har de den nybakte 40-åringen Kenneth Larsen. I utgangspunktet en ekte Vålerenga-gutt som debuterte for VIF i 1993 og som har vært trener i bare tre år.

Som spiller for Vålerenga ble det noen NM-gull på ham, på fagspråket mer kjent som «bøtter».

- Jeg har vært heldig. Jeg startet å trene U18-laget til Lørenskog for to år siden, og så ble jeg A-lagstrener i fjor. Jeg har kanskje en annet inngang til spillergruppa enn de som har holdt på i 20 år og har spilt i NHL. Jeg prøver å lytte mer og være ydmyk, samtidig som jeg skal være en leder.

- Du har ikke engang rukket å ta A-trenerkurset?

- Nei, timingen har ikke helt stemt. Det har bare ikke passet ennå, men jeg tar det til høsten, sier treneren som kan bli stående igjen som norsk mester i løpet av uka.

Morsomt - Kenneth er en tålmodig type som har bygd seg opp over tid, sier kameraten og NTG-ansatte Anders Blegeberg.

Larsen er mer eller mindre oppvokst på Jordal Amfi. Faren var ansatt på Jordal, og det kunne til og med hende at han sov over der etter en ekstra treningsøkt.

- Jeg har flere timer på Jordal enn på skolen for å si det sånn, bekrefter Lørenskog-treneren.

- Hvordan er det å være trener?

- Jeg har alltid vært en taktisk spiller på isen, men det er noe helt annet å være leder. Jeg trodde det skulle være enklere enn det var. Som spiller syntes jeg alltid at trenerne mine var dårlige, og det regner jeg med at spillerne mine tenker om meg også, sier Kenneth og humrer lett.

- Det er ikke like morsomt å være trener som spiller, men det er deilig når du lykkes og tar poeng. Det aller morsomste er å se unge spillere vokse og utvikle seg. Det er minst like morsomt som å vinne kamper.

Uansett hva som skjer i Stavanger onsdag blir det en sjette NM-finalekamp i Lørenskog fredag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart