Lørenskog vant første runde i retten mot ishockeyforbundet

Etter poengstraffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørenskog ishockey ble før forrige sesong fratatt 20 poeng og ilagt en bot på 30 000 kroner av Ishockeyforbundet. Årsaken var at klubben leverte lisenssøknaden for seint. 

Men Lørenskog godtok ikke uten videre straffen fra forbundet.

I dag var tvistesaken ferdig behandlet i Oslo tingrett. Der får klubben medhold. 

Både Lørenskog Ishockeyklubb elite og Lørenskog Ishockeyklubb AS hadde saksøkt Norges Ishockeyforbund, som mente søksmålet måtte avvises. 

Retten var ikke enig, noe som betyr at saken kan føres for retten om Lørenskog ønsker det.

- Vi vil i den videre saksforberedelsen kreve fremlagt de etterspurte bevis noe forbundet så langt ikke har etterkommet, sier advokat Erik Flågan som representerer Lørenskog til rb.no

Det gjør også John Christian Elden, som naturlig nok er fornøyd med utfallet. 

- Dette var som forventet. Også idretten må holde seg innenfor samfunnets spilleregler. Vi håper dette kan medføre at klubbene behandles likt av forbundet, og at man ikke straffes vilkårlig, sier advokat John Christian Elden til rb.no.

Norges Ishockeyforbund, på sin side, vurderer å anke kjennelsen. 

- Vi mener at dette er en sak som bør avgjøres innenfor idrettens regelverk, og at det derfor ikke bør fremmes. Kjennelsen til Oslo Tingrett gir Lørenskog medhold, men det betyr ikke at selve saken er realitetsbehandlet. Det skjer først i en eventuell rettssak. Vi vurderer nå om vi skal anke saken. Når vi avgjør det vet jeg ikke, siden ankefristen er en måned, sier generalsekretær Ottar Eide i hockeyforbundet til rb.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer