UOPPGJORT REGNING: Lørenskog hadde krav på 1,4 millioner kroner av overgangssummen da John Carew ble solgt fra tyrkiske Besiktas til franske Lyon. De pengene har klubben ennå til gode å se på kontoen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/BRU GARCIA
UOPPGJORT REGNING: Lørenskog hadde krav på 1,4 millioner kroner av overgangssummen da John Carew ble solgt fra tyrkiske Besiktas til franske Lyon. De pengene har klubben ennå til gode å se på kontoen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/BRU GARCIAVis mer

Lørenskog venter fortsatt på Lyon-penger for Carew

Har krav på to millioner etter Besiktas-overgang.

|||Lørenskog venter fortsatt på to millioner kroner fra Lyon for overgangen til John Carew fra Besiktas i 2005.

Da Carew gikk fra Besiktas til Lyon for snart fem år siden, skulle moderklubben Lørenskog få sin del av overgangssummen. I utgangspunktet skulle den norske klubben ha 1,4 millioner kroner, men beløpet har vokst til to millioner kroner på grunn av renter, skriver VG.

Lørenskog håper press fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kan gjøre at klubben får pengene den har krav på.

- FIFA satte en siste frist til Lyon den 4. februar i år, men det har fortsatt ikke skjedd noe. Vi har ikke fått en euro. Vi er nå kommet så langt at FIFA kan true med sanksjoner mot Lyon. Det var på dette stadiet i prosessen at det ordnet seg da vi slet med Besiktas, sier Rune Østerhaug i Lørenskog til VG.

Klubbene som hadde spilleren fra han var 12 til 25 år, skal ifølge solidaritetsregelen ha fem prosent av overgangssummen. I forbindelse med Carews overgang gjelder dette Lørenskog, Vålerenga, Rosenborg og Valencia. Omtrent halvparten av summen skal gå til Lørenskog, mens resten skal fordeles på de tre andre klubbene.

(NTB)

DEN GANG DA: John Carew den gang han spilte for Lørenskog i 1997.Scan-Foto: Bjørn Harry Schønhaug
DEN GANG DA: John Carew den gang han spilte for Lørenskog i 1997.Scan-Foto: Bjørn Harry Schønhaug Vis mer