Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lorentzen etter stygg skade:- Jeg ble skrekkslagen

Ble operert.

 AU:  Slik så leggen ut etter uhellet på trening. Likevel håper Håvard Lorentzen at han er tilbake for fullt om en måneds tid. Foto: Privat
AU: Slik så leggen ut etter uhellet på trening. Likevel håper Håvard Lorentzen at han er tilbake for fullt om en måneds tid. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Håvard Holmefjord Lorentzen (23) ble sendt til sykehus med et stygt kutt i leggen etter fall under skøytelandslagets trening i Inzell.

Hell i uhell Lorentzen mistet balansen da venstre skøyte ble satt ned feil i stor fart og sprinteren falt på vei inn i en sving.

- Jeg greide ikke å kontrollere fallet og løfte beina, og gikk inn i putene med det høyre beinet først. Så kom den venstre beinet etter og gikk rett inn i det høyre, forklarer Lorentzen.

Skøytene er spisse som knivbladet, og den venstre skøyta skar seg inn i leggen og lagde en dyp flenge som er femten centimeter lang og seks centimeter bred i høyre ledd.

- Det er ikke veldig delikat. Først var jeg skrekkslagen, jeg tenkte at nå ryker hele sesongen. Heldigvis gikk ingen sener eller noe, du kan trygt kalle det hell i uhell, sier Lorentzen til Dagbladet.

 POSITIV:  Håvard Lorentzen på sykehus i Tyskland. Foto: Skøyteforbundet / NTB Scanpix
POSITIV: Håvard Lorentzen på sykehus i Tyskland. Foto: Skøyteforbundet / NTB Scanpix Vis mer

Han er blitt operert i leggen og kommer til å ligge på sykehus over helgen. Lorentzen kommer til å være borte fra skøyteisen i minst fire til seks uker hvis alt går etter planen:

- Hvis såret gror som det skal burde det bare ta en måneds tid. Det er det legene sier nå, i hvert fall. Vi får se. Det er jo sesongstart med uttaksløp allerede neste helg, så selvfølgelig leit tidspunkt å få det på. Men jeg ser lyst på situasjonen.

-Hvordan er formen nå?

- Foten er øm og det verker, men det går greit ut i fra omstendighetene.
 
Fana-løper Håvard Lorentzen representerer og Fana Idrettslag og slo igjennom med sølv på 1000 meter under junior-VM i 2012. Da den russiske vinneren senere ble tatt i doping ble han tilkjent gullet.

Lorentzen satte personlig rekord på 500 meter tidligere oktober. Rekorden ble satt i Salt Lake City og var på 35,36.

Håvard er forøvrig storebror til Brann-spilleren Håkon Lorentzen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!