Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sprint-VM i skøyter i Changchun

Lorentzen nummer en etter første dag i sprint-VM

Lorentzen er godt på vei til å bli Norges nye sprintverdensmester. Etter to kjempeløp lørdag ligger han først i sammendraget.

SPRINT-VM: Lorentzen er småsyk, men leder etter første løp i sprint-VM i Changchun. Her fra OL i Pyeongchang. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
SPRINT-VM: Lorentzen er småsyk, men leder etter første løp i sprint-VM i Changchun. Her fra OL i Pyeongchang. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

(Dagbladet): Håvard Lorentzen er gullfavoritt til å bli Norges nye sprintverdensmester. Forrige nordmann som gjorde det var Frode Rønning i 1981.

Lorentzen byttet ut Sør-Korea med kinesiske Changchun. Det åpenbare målet er gullmedalje, men bergenseren har ikke hatt den mest optimale oppladingen. Han har nemlig vært ute med sykdom hele denne uka.

- Jeg er litt spent på hvordan kroppen er. Klarer jeg å levere en god dag i dag og ikke havner for langt bak teten, eller forhåpentligvis leder, så tror jeg at jeg kan levere mye bedre i morgen. Jeg føler meg mye bedre i dag enn i går, sa Lorentzen til NRK før første løp lørdag.

Forbundstrener Edel Therese Høiseth mener Lorentzen ser bra ut til tross for sykdom.

- Han har god teknikk og er mentalt sterk. Når de to ligger i bunn så tror jeg at Lorentzen klarer det likevel, sa Høiseth til NRK.

Leder sammendraget

Totalt fire løp skal legges ned i Changchun, to lørdag og to søndag. Johann Jørgen Sæves, Håvard Lorentzen og Henrik Rukke er Norges deltakere.

Nederlenderne Kjeld Nuis og Kai Verbij er de største utfordrerne til gullet.

Lorentzen ledet i forkant av andre løp lørdag. Nuis måtte levere et kjempeløp på 1000 meter for å ta inn ledelsen til Lorentzen. Nederlenderen gikk kjapt i tet med tiden 1.08.97.

Håvard Lorentzen gikk inn som nummer to på distansen med 1.09.21. Han sprekker på sisterunden, og er 24 hundredeler bak Nuis. Lorentzen beholder likevel ledelsen i sammendraget. Nuis vinner distansen.

Tok første stikk

Lorentzen var ikke like rå som da han vant OL-gullet på 500-meteren, men løpet var uansett mer enn godkjent. Det hører også med til historien at forholdene i Kina er tyngre enn i Pyeongchang.

Lorentzen fikk en knallstart og teknikken satt, men siste indre var litt rufsete for han å være. Likevel var det mer enn nok til å ta seieren på VMs første distanse i kinesiske Changchun. Daichi Yamanaka fra Japan var nærmest med tre hundredeler.

– Dette var greit. Det føltes seigt og tungt hele veien, og rytmen og timingen var ikke som i OL, sa Lorentzen etter første løp til NRK.

Bergenseren gikk inn til 34.89 som ga ledelse og kjempeluke ned til Nuis. Nederlenderen gikk inn til 35.21.

Johann Jørgen Sæves gikk mot Nuis i første løp.

- Jeg kjenner jeg skalv litt der, men det var kjempegøy. Mye gøyere enn jeg hadde trodd. Jeg er kjempefornøyd, sier Sæves som gikk inn til tiden 35.60.

- Trent på Valle Hovin

Johann Jørgen Sæves gikk inn med tiden 1.10.97 på andre distanse, en veldig sterk tid av mannen som kjemper mot sterke verdenscupløpere.

- Det var en god åpning, men veldig vondt etterhvert. Gøy å se at jeg får det til så bra. De siste ukene har jeg trent på Valle Hovin mens gutta har vært i OL, forteller Sæves til NRK etter løpet.

- Målet var å ikke bli sist. Målet i morgen er å gå raskere enn i dag, legger Sæves til.

Henrik Rukke gikk inn til tiden 1.10.85.

Kvinnenes sprint-VM

Hege Bøkko lå på tiendeplass etter den første 500-meteren i sprint-VM. Hun gikk inn på 38.61, og ble slått med 1.37 av Nao Kodaira, som gikk inn i ledelsen. Kodaira vant på 37.23.

Martine Ripsrud og Anne Gulbrandsen ble nummer 18 og 19 på første distanse.

Bøkko var skuffet over tiden 38.61 på første løp.

- Jeg er ikke veldig fornøyd med det. Jeg hadde en glipp i starten, men klarte å ta meg greit igjen. Løpet var helt middels, og jeg får ikke gjøre annet enn å håper på en bedre 1000 meter, sier Bøkko til NRK.

I andre løp leverer Bøkko sterkt på 1000 meter. Hun kjempet mot Nao Kodaira og gikk inn til tiden 1.16.24. Kodaira tar fjerdeplass på distansen. I sammendraget ligger Bøkko på en sjuendeplass etter første dag.

Anne Gulbrandsen gikk inn på tiden 1.21.44, mens Martine Ripsrud gikk inn på 1.22.73. Det holdt til en føreløpig 18. og 20. plass. I sammendraget ligger Gulbrandsen på 18.plass og Ripsrud på 19.plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling