Sprint-VM i skøyter i Changchun

Lorentzen nummer en etter første dag i sprint-VM

Lorentzen er godt på vei til å bli Norges nye sprintverdensmester. Etter to kjempeløp lørdag ligger han først i sammendraget.

SPRINT-VM: Lorentzen er småsyk, men leder etter første løp i sprint-VM i Changchun. Her fra OL i Pyeongchang. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
SPRINT-VM: Lorentzen er småsyk, men leder etter første løp i sprint-VM i Changchun. Her fra OL i Pyeongchang. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Håvard Lorentzen er gullfavoritt til å bli Norges nye sprintverdensmester. Forrige nordmann som gjorde det var Frode Rønning i 1981.

Lorentzen byttet ut Sør-Korea med kinesiske Changchun. Det åpenbare målet er gullmedalje, men bergenseren har ikke hatt den mest optimale oppladingen. Han har nemlig vært ute med sykdom hele denne uka.

- Jeg er litt spent på hvordan kroppen er. Klarer jeg å levere en god dag i dag og ikke havner for langt bak teten, eller forhåpentligvis leder, så tror jeg at jeg kan levere mye bedre i morgen. Jeg føler meg mye bedre i dag enn i går, sa Lorentzen til NRK før første løp lørdag.

Forbundstrener Edel Therese Høiseth mener Lorentzen ser bra ut til tross for sykdom.

- Han har god teknikk og er mentalt sterk. Når de to ligger i bunn så tror jeg at Lorentzen klarer det likevel, sa Høiseth til NRK.

Leder sammendraget

Totalt fire løp skal legges ned i Changchun, to lørdag og to søndag. Johann Jørgen Sæves, Håvard Lorentzen og Henrik Rukke er Norges deltakere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer