Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lorentzen nummer sju i EM

Håvard Holmefjord Lorentzen noterte 35,00 på 500 meter under EM-enkeltdistanser lørdag. Det holdt bare til sjuendeplass. Russiske Pavel Kulizjnikov vant.

NÅDDE IKKE HELT OPP: Håvard Lorentzen lørdag ettermiddag. Foto: NTB/Scanpix
NÅDDE IKKE HELT OPP: Håvard Lorentzen lørdag ettermiddag. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Den russiske verdensrekordholderen noterte 34,38 og han var 8/100 sekund raskere enn nederlandske Daidai Ntab. Ruslan Murasjon fra Russland tok bronsen.

Lorentzen har ikke fått det til å stemme denne sesongen og opplyste før helgen en kranglede hofte har hindret ham i å få opp toppfarten. Han var derimot i mye bedre humør enn tidligere.

- Det begynner å stemme bedre, men jeg ble litt for ivrig. Jeg skulle helst sett 34-tallet. Det er nærmere enn jeg har vært så langt, sa Lorentzen til Viasat4.

Bjørn Magnusen gikk inn til åttendeplassen med 34,15, mens Odin By Farstad ble nummer 16 med 35,68.

På kvinnenes 500 meter var det Olga Fatkulina som tok gullet med 37,40. Vanessa Herzog ble nummer to, 9/100 bak, mens russiske Angelina Golikova tok bronsen.

Julie Nistad Samsonsen ble best av de norske på 10.-plass, men 39,05. Det var for henne personlig rekord. Ida Njåtun ble nummer 12 med 39,39, mens Hege Bøkko havnet på plassen bak med 39,51.